Szegény Friderikusz

2020. június 25. 08:46

Mit is keresne egy igazi, vérbeli tévés egy olyan országban, ahol nem létezik igazi, vérbeli média?

2020. június 25. 08:46
Kácsor Zsolt
Népszava

„Szóval Friderikusz elmegy, tudtam meg a Damjanich utcai néniktől, és őszintén szólva nem csodálkoztam, mert azt hittem, hogy már évek óta elment innen. Mit is keresne egy született újságíró, egy igazi, vérbeli tévés egy olyan országban, ahol nem létezik igazi, vérbeli média? Vannak ugyan médiafelületek – lám, ez itt –, de ezek a felületek nem állnak össze organikus, szerves egésszé a sajtószabadság és demokratikus alapjogok jegyében. A magyar média olyan test, amelynek csak végtagjai vannak, de szíve és lelke és feje nincs, éltető vér helyett hamis politikai propaganda kering benne, a beletáplált anyagokat pedig ez a társadalmi organizmus nem megemészti és feldolgozza, hanem átfolyatja magán, és egyenesen oda üríti, ahová való.

Kedves nénik, mit keresne itt Friderikusz Sándor? Ezt éppenséggel meg is kérdeztem tőlük, mert volt rá időm várakozás közben. Az egyikük komolyan vette a kérdésemet, a másik viszont nem értette. Az előbbi azt mondta, hogy Magyarországról mindenki elmegy, akinek esze van. Az utóbbi meg azt, hogy Friderikusz pénzt keres, ő úgy tudja, hogy 300 millió forintért árulta a budai villáját, de már lejjebb vitte az árat, és odaadná 299 millióért. Ezt mondjuk elsőre nem értettem, de amikor a nénin jobban végignéztem, megértettem, hogy neki az 1 milliós különbözet is eléggé sok lehet. Mert hiszen nekem is az: az albérletemet jó pár hónapig tudnám belőle fizetni. Milyen szerencse, hogy Magyarországon van újságíró, akitől az ember nem sajnálja és nem irigyli a pénzt. Pontosabban volt. Hiszen éppen most készül elmenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. június 25. 20:08
Végre a TÜKÖRBE NÉZTÉL FIRKÁSZ!! Amit ott láttál azt leírtad. Végre volt EGY említésre méltó cselekedeted. Mert ezek vagytok,nem kétséges!!!!!!!!
lemez
2020. június 25. 19:08
Alföldit is magával viszi?
Krupp Skya
2020. június 25. 19:05
Dugtatok, akarsz róla beszélni?
Zod
2020. június 25. 18:47
Klasszikus: https://tinyurl.com/y7latz38 "Gyurcsány Ferenc Kormányfő nem fél az egyszerű emberekkel vitatkozni, mert értük politizál, és nem a saját zsebét tartja szem előtt, mint egyes Fideszes Vezetők. A Friderikusz Úr jól testesítette meg a sokak óhaját. Ügyesen kérdezte a problémát, és elszántan hallgatta a választ, ami azonban rögtön meg is győzte őt, és ez jól érvényesült a műsorban."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!