Akiket a „modern élet” szele megcsapott

2020. június 20. 07:38

Hiába, a divat, az divat.

2020. június 20. 07:38
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Mióta »modernizálódott« Európa, bennünket is elér minden divathullám, bocsánat, minden marhaság, amit a művelt és nagyon modern Nyugat kitalál S ezeket sokan, nagyon sokan ájultan követik. Ebben az élet valamennyi területe érintett, legyen szó a férfiak fizikai és hatalmi erejével való visszaélés elleni me too-mozgalomról, a fogyókúra ilyen-olyan módszereiről, avagy a Black Lives Matter elnevezésű, az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő legújabb mozgalomról.

Ez utóbbi az elmúlt hetekben immár rendre megtölti hírekkel a világ lapjait, köztük a magyar lapokat is. Nem igazán érthető, hogy Magyarországon, ahová soha senki nem hurcolt el szerencsétlen afrikaiakat rabláncon, hogy helyettünk dolgozzanak, ellentétben Amerikával és más gyarmatosító országokkal, honi modernjeink mégis úgy érezték, itthon is tiltakozni kell, akkor is, ha szerencsére nincs semmi gond nálunk az itt tanuló vagy éppen dolgozó feketékkel. Hiába, a divat, az divat. Ha például a magasságos Amerika vagy Nyugat-­Európa, celebjeink két nagy példaképe úgy gondolja, hogy nem is ember az, aki nem vesz magának méregdrága, mesterségesen kilyuggatott farmernadrágot, mert valami idióta azt Párizsban, Milánóban, netán New Yorkban, a világ közepén kitalálta, akkor nincs mese.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bátya62
2020. június 20. 20:33
Nem csak divatról van szó. Tudatos irányítás! Régebben ha megéheztem még elő-elő fordult, hogy betértem egy-egy Mekibe, hamburgerre. Több éve már hogy nem teszem. Oka, hogy egy szép reggel hamburgerre éhezvén betértem egy ilyenbe. Ott közölték, reggel nincs hamburgerezés, kizárólag mekreggeli. Valamilyen péksütemény meg kakaó, tejeskávé meg ilyesmi. Ezt edd, cserébe hozzánktartozónak érezheted magad! Legközelebb mit akartok letolni a torkomon? Talán valami ideológiát? Na ezért nem kérek belőlük.
Pa44
2020. június 20. 13:11
Hát miért nem kreál a fidesz ennek az M1-en valami jó kis propaganda műsort, lehetne akár A HÉT-nek nevezni. Ugyanúgy szolgálná a pártot, mint a komcsikat anno.
catalina9
2020. június 20. 12:53
adalék rintintin elvtárshoz... rintintin 2015. augusztus 9. 06:46 A valóság az,hogy sokan emlékeznek a szocialista Lendvai Ildikó 2002-es mondataira. Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés. Lendvai (és az MSZP) akkor csak ezzel a kontrademagógiával tudott kikecmeregni a csapdából, amit a FideSS ásott neki. "
BőröndÖdön
2020. június 20. 10:10
Jéé,Kondor elvtársnő...most így keres egy kis pénzt...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!