Nem bírja elengedni a gyöngyöspatai kártérítést a kormány: most épp a diákokat bélyegzik meg

2020. május 28. 16:56

Meg persze tökéletes ürügy ez az egész gyöngyöspatai szegregációs per arra, hogy a fideszes honatyák a kedvenc topikjaikat előrángathassák újra.

2020. május 28. 16:56
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce.hu

„Tudom, tudom, ez az egész nem szól másról, csak a sértett hiúságról, hogy itt most valaki (Kúria) rácsapott egyet – teljes joggal! – a kormány orrára, és ezt nem bírják elviselni. Meg persze tökéletes ürügy ez az egész gyöngyöspatai szegregációs per arra, hogy a fideszes honatyák a kedvenc topikjaikat előrángathassák újra: cigányozás a maga nem is annyira diszkrét formájában, a civilek meghurcolása, Soros György démonizálása – ha valaki valahol még találna ebben a történetben egy valamirevaló migránst is, maga lenne a tökély.

És mindezeken túl ez a téma tökéletesen alkalmas arra is, hogy ilyen Horváth László-féle megnyilvánulásokkal (amikből jóformán minden hétre jut egy) lehessen tematizálni a közbeszédet is, kicsit elterelni a figyelmet a kínos dolgokról, hátha inkább ezen csámcsognak majd a népek, és nem a felhatalmazási törvényen, meg egyéb érdekességeken.

De mégis: muszáj még egyszer nekifutnom ennek az egész témának, mert nem lehet elmenni szó nélkül amellett a cinikus és egyben kegyetlen hozzáálláson, ahogy a gyöngyöspatai szegregációs kártérítések ürügyén a kormány minden emberséget levetkőz magáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2020. május 29. 23:39
Ez az izé hol volt akkor, amikor ez az egész eset történt? Most ébredt föl? Pont a gonosz orbanbasi idején? Minő véletlen! És, vajon arról miért nem cikkezik, amikor a 'szerencsétlen, kirekesztettek' terrorizálják a gyerekeket, és emiatt sem lehet tanítani. (Meg azért sem, mert nem gyakran járnak iskolába.) Naivan kérdem: ezekről miért nem cikkezik?
Tanner
2020. május 29. 16:50
Ha szegregáció volt akkor azoknak kellene fizetnie akik okozták. Szerintem egy intézmény nem tud szegregálni azt csak emberek tudnak. Meg kell állapítani ki okozta a szegregációt és mivel. Az eddigi riportok alapján maguk a szegregáltak és a szüleik okozták a szegregációt. A szülők azzal, hogy a gyerekeiket nem készítették fel az iskolára és ennek következtében azok nem tudtak ember módjára viselkedni. Az iskola a felkészítést próbálta pótolni, így az nem szegregáció hanem szük csoportos oktatás ahol csak azok vesznek részt akiket érint. A tanítás ellehetetlenülése miatt akik kivették az iskolából a gyerekeiket szintén nem szegregáltak, mert joguk volt más iskolába elvinni a gyereket és persze ezzel csak problémás gyerekek maradtak az iskolában. Lehet, hogy gumi babákat kellett volna a hiányzó magyar gyerekek helyett a padba ültatni. A babák bírják a verést és nem szólnak vissza.
Emmanuel Goldstein
2020. május 29. 15:35
Orbán választott: a rasszisták oldalára állt.
toef36
2020. május 29. 15:28
Ennyi baromságot tiz sorban együtt ritkán olvashat az ember...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!