Kellenek a célok

2020. május 24. 15:32

Magyarország nemcsak a pandémiát kezelte jól, de élen járt a sportban is: más országok figyelték a lépéseinket, és az általunk meghozott bevezetett intézkedéseket ők is alkalmazták. Interjú.

2020. május 24. 15:32
Szabó Tünde
Nemzeti Sport

Mikor van több dolga a sportállamtitkárnak: ha dübörög a sportélet, vagy amikor járvány van?

A kérdésre úgy válaszolnék, hogy mindkét helyzet nagy figyelmet igényel. Az újratervezés időszakában vagyunk. Nézzük a sportolói oldalt: ők célokat fogalmaznak meg, ennek megfelelően teszik a dolgukat, és ezek a célok rendszerint nem évekre előre szólnak, hanem majdhogynem naponta újabbat és újabbat tűz ki maga elé egy versenyző.

Valahogy így vagyunk mi, a sportot irányítók is, hiszen mi is hónapokkal előre kitűzzük a céljainkat, a tervben napokra lebontva szerepelnek a feladatok. A koronavírus megjelenésével, a járványhelyzet kialakulásával viszont nekünk is újra kellett terveznünk – és folyamatosan ezt kell tennünk. Figyelnünk kell a nemzetközi sport világát is, bár ennek kapcsán nyugodtan kijelenthetjük, hogy Magyarország nemcsak a pandémiát kezelte jól, de élen járt a sportban is: más országok figyelték a lépéseinket, és az általunk meghozott döntéseket, bevezetett intézkedéseket ők is alkalmazták.

Vagyis például mi nyitottunk először ezen a téren?

Igen. Amint megvolt a lehetőség rá, hogy élsportolóink visszatérjenek a pályákra, a termekbe, mi engedélyeztük – szigorú feltételek mellett. És ezt a sport világa érdeklődve figyelte, mi több, tulajdonképpen azt kérdezte: hogy engedhetjük meg? Megtettük, mert minden adva volt a lépéshez: a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Sportegészségügyi Intézettel szorosan együttműködve a sportágakra külön-külön meghoztuk a szabályokat, figyelembe véve a sajátosságaikat. Fontos volt, hogy a mentális oldalra is figyeljünk, ezért is tettünk meg mindent azért, hogy legjobbjaink mielőbb elkezdhessék újra a munkát. Mert újra kellenek a célok! Annak pedig, hogy elhalasztották az olimpiát, nézzük a jó oldalát – gondoljunk csak bele, azt milyen nehéz lenne feldolgozni, ha eltörölték volna...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2020. május 24. 22:15
Tudjuk Tündi. Mi védjük európát, európa gazdasági motorja vagyunk,idejönnek dolgozni nyugatról az emberek, mindég jobban teljesítünk, mi tudjuk minden kérdésre a tutit. Minket másol a fél világ ja és a kereszténységet is már csak mi ápoljuk ebben az elfajzott libsi európába , amit reggeltől estig köpködünk de azért valamiért nem akarjuk otthagyni a hülye nyugatiakat. Én veled vagyok,hajrá éljen a sport a rászorulók akik nektek is köszönhetik a helyzetüket vegetáljanak tovább mert ugye egy magyar sincs egyedül. Vannak pár százezren.
zsoltkom2
2020. május 24. 17:53
"A sport egy olyan erő, ami gyakran egyedüliként tudja egyesíteni az embereket társadalmi, politikai, vallási vagy kulturális hátterüktől függetlenül. Erre az egységre pedig nagy szükség lesz, amikor a nemzetközi sportélet újraindulhat" https://bit.ly/2A4JISa Tehát nem zajlik olyan erőteljesen a sport, mert ma a leggyűlölködőbb egymással a magyar. Holnap sem lesz különbül. Amíg Orbán van... se sport se magyar egység. És mit sportol a Tünde nő, amikor női ügyekkel nem foglalkozik vele Orbán kövér keresztény de DNS néni? Lát itt rajta valamilyen sportos izmot, valaki szemlélő a Tündén? https://bit.ly/3eilXVM Hát úgy néz ki, mint aki beteg, vagy most engedték ki a tranzitzónából etetés nélkül. Támpontnak... kb. ennyi kerekdedsége van a karcsontnak a helyén. https://bit.ly/3cYHT7P
Tiszafa
2020. május 24. 16:08
"...Magyarország nemcsak a pandémiát kezelte jól, de élen járt a sportban is: más országok figyelték a lépéseinket, és az általunk meghozott döntéseket, bevezetett intézkedéseket ők is alkalmazták." Mi ez? Önreklám?
annamanna
2020. május 24. 15:59
Szabó Tünde nagyon művelt, az URH Bétaville c. számát idézte: "Azt mondod, kis ország, jól van Tanultam én is, hogy kicsi De mindig élen járt a sportban" https://www.youtube.com/watch?v=j0a1WH5GEmU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!