Elképesztő önleleplezés

2020. május 20. 14:28

Ez gyakorlatilag egy fenyegetés: ha ellenállsz, kicsinálunk.

2020. május 20. 14:28
Szél Bernadett
Facebook

„Miközben bent a Házban a kormányt egyedül képviselő államtitkár éppen azt fejtegeti a különleges gazdasági övezetekről szóló — nyilvánvalóan alkotmányellenes és egyben visszamenőleges választási csalást elkövető — törvény vitájában, hogy azzal csak az iparűzési adóbevételek arányosabb elosztása a cél, azt látom a Népszava által készített interjúban, hogy Süli János miniszter azt mondja, Paks2 beruházásból nem lesz különleges gazdasági övezet, azt »a politikai vezetés nem kívánja elvenni a várostól«. Szerinte a kormány csak olyan esetekben adná át a nagyberuházásokat a megyéknek, ahol azt látják, hogy »a befogadó települések miatt a megvalósítás nem halad akadálymentesen.« Mivel »Pakson ilyen gond nincs, így az erőműbővítésről továbbra is a város tárgyal a beruházóval, s a beruházás helyi adóbevétele is az önkormányzatnál marad.«

Aha. Tehát Süli János előre tudja, miből lesz vagy nem lesz különleges gazdasági övezet, mert bár a törvény úgy tesz, mintha objektív kritériumai lennének a kijelölésnek, valójában pofára megy majd az egész, és azt a települést csonkítják majd meg, ahol ellenzéki vezetés van és/vagy a helyi lakosságank nem tetszik egy nagyberuházás. Ez gyakorlatilag egy fenyegetés: ha ellenállsz, kicsinálunk. Mindegy, hogy mit akartok, az lesz, amit mi akarunk. Mondom: ez az egész egy visszamenőlegesen elkövetett választási csalás, ami totálisan kiüresíti az önkormányzati választásokat és az önkormányzatok autonómiáját.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2020. május 21. 14:09
Nyuszika! ugyanazon a pályán játszotok! Dolgoztál volna a fütyülés helyett, gyűjtöttél volna több szavazót és akkor te mondanád meg a játékszabályokat! De nem ment... Így maradtál Soros által pénzelt megélhetési hazaáruló. Szívesen leköpnélek. Csak állnál előttem.
Nyikos Maja
2020. május 21. 13:52
Dettike már rég börtönben kéne lenned! Ezt vizionáltad akkor is mikor nem sikerült megalakítanod a "Szél kormányt"
youngboy
2020. május 20. 23:27
Ne fenyegessetek. Mondta a bohóc, amikor a gyér közönség kifütyülte a szánalmasan unalmas "produkciójáért".
Korrupt Kornél
2020. május 20. 22:08
berni, egyre böszmébb vagy!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!