Tisztelt Miniszterelnök Úr és Belügyminiszter Úr! 

2020. április 13. 18:14

Megrendülve fogadtuk Kásler Miklós húsvét vasárnapi döntését.

2020. április 13. 18:14
Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozói közössége
Index

„Tisztelt Miniszterelnök Úr és Belügyminiszter Úr! 

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozóiként mélységesen megrendülve fogadtuk Kásler Miklós húsvét vasárnapi döntését, mely szerint menesztik intézetünk főigazgatóját, Cserháti Pétert.

Jelen levelünkkel határozottan szeretnénk kifejezni, hogy a fenti döntést megalapozatlannak és teljes mértékben igazságtalannak tartjuk. A menesztés indoklásában leírt állításokat pedig a leghatározottabban visszautasítjuk.

Cserháti Péter vezetésével intézetünk a járvány magyarországi megjelenése óta heroikus küzdelmet folytatott. A járványügyi hatóságokkal folyamatos egyeztetésben és együttműködésben kerestük az egyensúlyt, hogyan folyhatna mozgásszervi rehabilitáció továbbra is Magyarországon és ugyanakkor hogyan segíthetnénk a COVID-19 vírussal megfertőződött betegek ellátását.

Intézetünk vezetése teljes átláthatóságot biztosított számunkra, folyamatosan tájékoztatott minket dolgozókat is az aktuális lépésekről, melyek az érkezett írásbeli utasítások és határozatok, valamint az arra adott reakcióink mentén egyértelműen végig követhetők. Az Operatív Törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ minisztérium által jóváhagyott ránk szabott utasításait rendre azonnal végrehajtottuk és az intézetben a kért változtatásokat a határidőre elvégeztünk.

Kásler Miklós miniszter úr legutolsó április 7-én kelt levelének, valamint az április 10-én elfogadott ütemtervnek megfelelően 233 ágyat szabadítunk fel 2020 április 15-re. A főépület kiürítése jelenleg is zajlik, az elmúlt egy hétben – munka, pihenő és ünnepnapokon is dolgozva – kialakításra kerültek a betegutak, zónák és a személyzet beosztása.Összegezve eddig is készen álltunk, és most is készen állunk, hogy a hozzánk érkező betegeket fogadjuk és megfelelő szinten ellássuk. 

Azt is láttuk, hogy mind az Operatív Törzs, mind a Nemzeti Népegészségügyi Központ mindent megtesz, hogy a járványt Magyarországon kontroll alatt tartsa és az állampolgárokat megvédje.

Éppen ezért jelen levelünkkel Miniszterelnök Úrhoz, az Operatív Törzshöz és a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz fordulunk, és kérjük, hogy bírálják felül Kásler Miklós döntését, mert az igazságtalan, alaptalan és alapjaiban rendíti meg intézetünk biztonságos működését ezáltal véleményünk szerint veszélyezteti a magyarországi egészségügyi ellátás működését ebben a kritikus helyzetben.

Bízunk Önökben, szakértelmükben és emberségükben, hogy a fentebb felvázolt tények alapján kérésünket megfontolják és mindannyiunk számára a legjobb döntést hozzák.

Köszönettel, 

az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozói közössége”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 388 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vadászcsaba
2020. április 14. 15:33
Nem teljesítette a miniszteri utasítást és most ez megengedhetetlen, mert emberéletekkel játszanak! Ahogyan Karácsony is a Pesti úti idősek otthonában. Csak ott már bekövetkezett a baj, mert ügyesen eltitkolták. A budapesti fertőzöttek kb. 15 %-a került innen ki!!!
Valodi
2020. április 14. 14:22
jav.: dr. Cserháti Péter
kata56
2020. április 14. 11:58
Nézem itt ezt a vitát. Ami nyilvánvalóan egy politikai vita: az ellenzékiek megpróbálják a szokásos módon pocskondiázni a döntéseket, a kormánypártiak pedig védik az álláspontjukat. Ami viszont számomra érdekes: hogy milyen sok ember(főleg ellenzéki oldalról) véli úgy, hogy az idős, magatehetetlenné vált beteg szülő gondozása. ápolása nem az ő feladata, hanem a kórházaké. Neki ez nem feladata, erről gondoskodjon az állam, oldja meg az állam az idős szülő gondozásával-ellátásával kapcsolatos nyűgöket-bajokat. Mint tudjuk, az idős emberek mindegyike már ilyen-olyan betegséggel is rendelkezik, ezek zöme NEM igényel kórházi ellátást. Körzeti orvosi-védőnői irányítással minden további nélkül otthon is ápolhatóak lennének. Na persze ez nagy-nagy feladat. Amit be kéne illeszteni a család napirendjébe. Ami az eddigi komfort egy részének feladását jelentené. Valóban. Mégis meg kell oldani. Igen, a leszármazottaknak kell megoldani. Nálunk például a szüleim gondozását ápolását a bátyám és felesége végezte, cserébe az örökrészünket ők kapták meg. Bizony. Éveken keresztül ápolták a szüleinket. Mindannyian hálásak voltunk ezért nekik. Tehát hőbörgés helyett a megoldáson kéne agyalni. És nem mástól, az államtól követelni a megoldást, az örökségre persze igényt formálva.
tintapaca
2020. április 14. 10:59
Mióta szólhatnak bele a dolgozók egy állami intézmény vezetői kinevezésébe, vagy annak megszüntetésébe? Ez a fehérköpenyes réteg túl sok előjogot és előnyöket vindikál magának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!