Ne féljetek!

2020. április 12. 12:37

Bár zárt ajtók mögött, mégis különleges családi hangulatban kapcsolódhatunk be a szent három nap liturgiájába. Mindez megerősíti családi közösségeinket.

2020. április 12. 12:37
Farkas Zsolt
Felvidék Ma

„Bár zárt ajtók mögött, mégis különleges családi hangulatban kapcsolódhatunk be a szent három nap liturgiájába. Mindez megerősíti családi közösségeinket – a világ nagy keresztény családjával együtt – bátorítást ad félelmeinkre és lelki békességet aggodalmainkra.

Úgy, ahogy az üldöztetés és félelem zárt ajtók mögé és katakombák mélyére kényszerítette az apostolokat és az első keresztény közösségeket, úgy zárt bennünket most a négy fal közé a koronavírus járványa. A fertőző vírus otthonaikba zárta a családokat, sokszor a húsvéti kirándulások és wellness rovására, így adva lehetőséget az egymásra figyelésre, akár az elfeledett családi imára. A rosszban, a bajban akár lehetőséget is láthatunk a megújulásra és családjaink megerősítésére.

Úgy, ahogy az első keresztények megszabadultak az üldöztetés béklyójától – félelem nélkül, hitükben megerősödve elmentek az egész világba és hirdették az evangéliumot minden népnek – úgy szabadulhatunk meg mi is az ima és Krisztus bátorítása által félelmeinktől, a koronavírus járványa által keletkezett aggodalmainktól, megerősítve hitben, reményben és szeretetben családi közösségeinket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. április 14. 08:53
Nem félek a Farkastól!
Takita
2020. április 12. 17:36
Helyesbítek,mert a 7.sorba bekerült egy fölösleges e betű,amivel minden módosul. Tehát a valódi szöveg ez: Húsvét 2020. Maszkban jött hozzánk a nyuszi, És elmarad most minden puszi, Hipózzuk a piros tojást, és"emilezzük" a locsolást. Eljött ím a vírus -váltság, Sok kíváltság lesz a váltság, S a megoldás, - ez a kívánság: Hit.bizalom és bezártság. Mindezeket meggondolva Kívánunk jó ünnepet, Jönni fog majd a szivárvány, Ebbe reménykedjetek.
Takita
2020. április 12. 13:50
Kaptam egy verses üdvözletet,ami hozzászólásnak is aktuális: Húsvét 2020. Maszkban jött hozzánk a nyuszi, És elmarad most minden puszi, Hipózzuk a piros tojást, és"emilezzük" a locsolást. Eljött ím a vírus -váltság, Sok kíváltság lesz a váltság, S a megoldás e- ez a kívánság: Hit.bizalom és bezártság. Mindezeket meggondolva Kívánunk jó ünnepet, Jönni fog majd a szivárvány, Ebbe reménykedjetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!