Mi, kommunisták

2020. április 23. 17:10

Ki emelhetne kifogást az ellen, ha a kormány fényűzési adót kíván bevezetni?

2020. április 23. 17:10
Kácsor Zsolt
Népszava

„»Mi, kommunisták, nem vagyunk hívei a mindenáron rendeletekkel való kormányzásnak, és azt csak a legszükségesebb mértékre korlátozva  tartjuk kívánatosnak. A rendeleti kormányzás a gyors munka előfeltétele, s akik a rendeleti kormányzás ellen vannak, azok tulajdonképpen a gyors és hathatós munka  ellen  vannak, bármilyen tetszetős érvekkel is próbálják meg elleplezni szándékaikat. Bár az eddigiek során sem esett semmiféle sérelem a demokrácia alapelvein, mégis a kormány szükségesnek látja minden aggály eloszlatását a rendeleti kormányzással szemben.«

»Senki őszinte demokrata nem találhat kivetnivalót abban, ha az állam javára elkobozzák annak vagyonát, aki hamis forintmérleget nyújtott be, hogy kijátssza a vagyondézsmáról szóló rendelkezéseket, vagy aki a vagyonát részben vagy egészben külföldre próbálja csempészni. Ki emelhetne kifogást az ellen, ha a kormány fényűzési adót kíván bevezetni? A kormány következetes politikájának jelét látjuk ama szándékban, hogy a külföldre távozott hazaárulók, összeesküvők és szökevények vagyonát elkobozza, és igénybe veszi a hároméves terv népjóléti beruházásaira.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. április 24. 13:25
Kommunistázás: egy összefoglaló írás az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb...: https://egyvilag.hu/temakep/072.shtml + Egy másik a politikai és gazdasági bal- és jobboldal mibenlétéről: https://egyvilag.hu/temakep/073.shtml Lásd benne a szélsőségekről írtakat is.
NTLLK
2020. április 24. 09:52
Tudja, Kácsor, maguk bolsevikok már éppen elég fényt űztek, hogy tudják, milyen a sötét...és vágyjanak rá.
Akitlosz
2020. április 24. 02:40
Egyre szemtelenebbek ezek a kommunisták. A Mandiner pedig a cinkostársuk.
írmag
2020. április 23. 21:13
Annyira aktuális vagy, jutalomból mindkét oldalon megnyalhatod a pártbélyeget!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!