És ott vannak a militáns ateista wannabe-k, mint Tóta W. Árpád

2020. április 14. 07:53

A Megfeszített önért is vállalta a kínhalált, és a feltámadása önnek is a reményt jelenti.

2020. április 14. 07:53
Azbej Tristan
Facebook

„Nem kevés ateista ismerősöm van, akiket nem csak barátként kedvelek, hanem tisztelem is őket, hogy istenkép nélkül áll jó irányba az erkölcsi iránytűjük.

Ettől egy teljesen más dimenzióban van a militáns ateizmus, amely Sztálintól Pol Potig a történelem legtöbb ártatlan emberéletet követelő zsarnokságait szülte, ezzel a marxista ateizmust az emberiség legvéresebb eszméjévé téve.

És akkor vannak azok a militáns ateista wannabe-k, akikről nem tudni, hogy a szívük mélyén magukat humanista jóembernek szeretnék látni, vagy véreskezű Kim Ir Szeneknek. Bármerre is indultak, félúton megálltak, és olyan szánalmas helyzetbe hozták magukat, mint Tóta W. Árpád, a HVG munkatársa, aki – a kereszténység legszentebb ünnepén – Jézus Krisztus halálának és feltámadásának meggyalázásáig merészkedett.

Homonnay Gergely tavalyi Szent István-gyalázása után imaláncot indítottam. Tóta W. nagyon jópofának látszani akaró mai megnyilvánulásából is olyan keserűség árad, hogy az együttérzésemet ébreszti fel. Rossz lehet ott, ahol van, és biztos megvan a története, hogy került oda, hogy néhány mindenre és mindenkire dühös rajongó tapsát, néhány a rosszindulatra fel nem készült ember megbántottságát, és sokunknak a vergődő emberen segíteni akaró empátiáját ébreszti fel.

Tóta W. Úr! Kedves Árpád! Tudom, hogy el fogja mondani, hogy ez önt hidegen hagyja, de én abban hiszek, hogy a Megfeszített önért is vállalta a kínhalált, és a feltámadása önnek is a reményt jelenti.

Áldott húsvétot kívánok!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2020. április 15. 12:14
"Azr írtam volna, hogy Isten a levegő, amit belélegzünk? " Azt írtad, hogy "Benne élünk, mozgunk és vagyunk". Vagy ez nem jelent semmit, csupán süket vallásos duma?
zsanett-kúnrum
2020. április 14. 18:52
Dudva, gondolom csak nyelvbotlás volt hogy a kedvelés beelőzte a tiszteletet.
toef36
2020. április 14. 15:50
Szegény, Áldott Krisztus! Hogy Tóta W-ért is vállalni kellett a kínhalált...!?
brabant89
2020. április 14. 13:05
Jesus explains the Crucifixion: https://www.youtube.com/watch?v=yAp3Esp6gs0 :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!