Ciki elírásokkal és egy felfüggesztett börtönre ítélt liberálissal támadják Magyarországot

2020. április 20. 23:17

Nem tűnik túl bonyolult dolognak egy aláírásgyűjtés: kell hozzá egy közös szöveg, egy névsor, meg ki kell találni, hogyan publikálja ezt a kettőt az ember. Bár a különböző liberális-föderalista politikusoknak és értelmiségieknek ez az önlistázás a kedvenc műfajuk, ezúttal csúnyán eltolták. Kiáltványukat ugyan 19 európai médiumban is megjelentették, de négy, Brüsszelhez képest „távoli” lap, valamint két kezdeményező nevét sem sikerült helyesen leírniuk. Az egyik, európai értékekért aggódó aláíró ráadásul az a Léderer Sándor, aki elfűrészelte a Regnum Marianum helyén álló keresztet, ezért felfüggesztettet kapott.

2020. április 20. 23:17
Pannon duma
Vendégszerző

Civico Europa névre hallgat az „nonprofit, független és transznacionalista” önmeghatározású szerveződés, amely a legújabb, Orbán-ellenes föderalista aláírásgyűjtést publikálta. A szervezetről eddig nem sokat hallottunk, a honlapjuk alapján az Európa-napra utaló M9M társaságból alakultak. A szervezetet vezető társelnök, Francesca Ratti Martin Schulz idejében az Európai Parlament főtitkár-helyetteseként dolgozott.

Bár a Civico rendelkezik egy saját, nem túl informatív honlappal, a nagyobb hírverés érdekében az Orbán Viktorral szembeni fellépést szorgalmazó kiáltványukat 19, többnyire balliberális lapban is megjelentették. Az aláírók mellett az újságok és portálok nevét pedig a honlapjukon is felsorolták. Ezen a ponton csúszott hiba a gépezetbe. 

Az még csak elmenne, hogy a Népszava ékezet nélkül lett megemlítve, bár pont a magyar publikálót eltolni kicsit azért ciki. Pláne, ha a lap volt főszerkesztője is „civil” aláíró. Az viszont egyenesen kínos, hogy az európai médiában ismert márkanévnek számító osztrák die Presse nevéből die Press lett. Második helyet ért el a félrehallások versenyében a horvát Jutarnji, amelyet Jutarnij néven emlegetnek az aláírók. A kategória abszolút győztese pedig a görög I Kathimerini, amelynek angol kiadása Ekathimerini cím alatt fut. Ebből Ekatherimi lett a fő-európéer transznacionalistáknál.

Fotó: civico.eu
Fotó: civico.eu

Még kínosabbá teszi a helyzetet, hogy az amatőr aláírócsapatnak sikerült elrontani a kezdeményező négy személy nevei közül is kettőt. Andor László keresztneve Lazslo lett a brüsszelita keresztségben, Guy Verhofstadt pedig mássalhangzótorlódást kapott, és Verhofstdat néven került fel az oldalukra.

Viszont az európai értékekre hivatkozó brigád munkatársainak legalább az egyik magyar aláíró, a Regnum Marianum helyén álló kereszt kidöntése miatt 2002-ben 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélt Léderer Sándor nevét sikerült leírnia. Léderer apja egyébként a pártállami Népszabadságnál dolgozott. Léderer Pál annyira megbízható elvtárs volt, hogy Moszkvában is tevékenykedhetett, még a kemény időkben, 1977-től 1982-ig. Bizonyára ő is uniópárti volt.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. április 22. 06:31
Léderermé mi van a kosárba? Emlékkereszt tüzi fának vágva. Kodellkát nem jelentette fel ez a ÁVÓS különítmény.
leveles
2020. április 21. 14:46
A mondás: Amig van lószar, veréb is akad.
CirmoS
2020. április 21. 10:19
Az elírások azért vannak mert maga az író is guyverhofstadt nagyon súlyos, kezelésre szoruló idegállapotának szintjén van! Ennyire durva állapotban semmilyen firkálmányt nem kellene kiadniuk, zártosztályon lekötözve kell őket tartani, mert ezen a szinten vannak!
furunkulus13
2020. április 21. 09:46
Ez a kétvirusos díszes társaság szánalmas, de inkább röhejes. Nehéz vá logatni a sok csődös, kriminális alak között. Petre Roman román politikai bűnöző, Bernard-Henry Levy Libia felszabaditásának szervezője, és igy Italia migránskatasztrófájának főfelelőse, na meg a kis Léderer fiú, a Regnum Marianum keresztjének fűrészelője. Ez az év legjobb politikai vicce!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!