Toroczkainak felelnie kell a szavaiért!

2020. március 03. 14:49

A TEV feljelentést tesz gyűlöletre uszítás miatt.

2020. március 03. 14:49
Tett és Védelem Alapítvány
MTI OS

„A neonáci Mi Hazánk Mozgalom 2020. március 1-én, Horthy Miklós kormányzóvá választásának századik évfordulója apropóján tartott rendezvényén Toroczkai László, a párt elnöke a két világháború közötti antiszemita gyűlölet-toposzaiból jelesre vizsgázott. Amíg azonban a XX. században a magyarországi zsidóság kollektív megbélyegzése, a Tanácsköztársasággal történő megfeleltetése, Trianonért, Magyarország »kivéreztetéséért, tönkretételéért« történő hibáztatása a vészkorszakhoz vezetett, addig a XXI. században a szélsőjobboldali gyűlöletkeltő szónok felelősségre vonása kell, hogy megtörténjen.

»Magyarország tönkretevői, a Tanácsköztársaság vezetői, miért voltak szinte kivétel nélkül zsidó származású emberek?« intézte Toroczkai mondandója fő kérdését a közönségéhez. A Tett és Védelem Alapítvány éppen ezért feljelentést tesz Toroczkai Lászóval szemben a Büntető Törvénykönyvünk 332.§-ba ütköző közösség elleni uszítás bűncselekménye miatt. Alapítványunk szintén nem kíván szó nélkül elmenni a néhány évvel ezelőtt országunkat, a mi hazánkat az egész világ előtt lejárató, majd betiltott szélsőjobboldali félkatonai szervezetek jogellenes újraéledése előtt. Éppen ezért feloszlatott egyesület tevékenységében való részvétel miatt eljárást kezdeményezünk, valamennyi olyan személlyel szemben, aki a nyilvános rendezvényen a Magyar Gárda félelemkeltő vagy ahhoz hasonlatos egyenruhájában jelent meg.”

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. március 04. 11:27
Toroczkainak felelnie kell a szavaiért! már Jászi Oszkár megfelelt: Ez a típus nemcsak nem ismerte a falut, a magyar társadalom legalább háromnegyed részét, de ezt a világot ösztönösen gyűlölte is, mint idegent, ostobát, elmaradottat. A paraszt számukra a butaságot és a reakciót jelentette, akivel szemben a legfiatalabb és a leghosszabb hajú propagandista gyerek is azt a megvetést és lenézést érezte, mint az átlag amerikai a négerrel szemben. Micsoda alacsony és alárendelt embertípus az, mely hagyományosan vallásos és nemzeti, s melynek durva agya nem akar megnyílni a marxizmus egyedül üdvözítő igazságainak és a freudizmus misztériumainak. Ez a kommunista átlagtípus némi részben feleletet ad arra a kérdésre, hogy miért került ki a kommunista vezérkarnak legalábbis 95% a a zsidóságból? Kétségtelen, hogy az általam vázolt minden ízében racionalista és amoralista lelki tipus a zsidóság faji, vagy történelmileg kifejlett átlagtípusával szembetűnő hasonlóságokat mutat: az ösztönélettől és természettől való elváltság, a tradíciók hiánya, a gőgős exluzivitás, a messianisztikus hivatás, az ellenvéleményekkel szembeni türelmetlenség, a materialista hedonika túltengése mindkét tipusnál közös"
Esvány
2020. március 04. 08:45
"Magyarország tönkretevői, a Tanácsköztársaság vezetői, miért voltak szinte kivétel nélkül zsidó származású emberek?" intézte Toroczkai mondandója fő kérdését a közönségéhez. A Tett és Védelem Alapítvány éppen ezért feljelentést tesz... ------ Remélem, hogy a T. Bíróság körberöhögi a TEV-et, a fentiekben ugyanis semmiféle uszítás sincsen. A TEV-et viszont leinthetné valaki, hogy moderálják magukat, mert roppant irritáló és kontraproduktív az élő fába is belekötő viselkedésük.
Krupp Skya
2020. március 04. 08:12
Rosszat Tett a Védelem amikor körmöt húzott le, földet vett el, nyugdíjat felezett azt, hogy egymást akasztották most nem kommentálom. :))))))))
Karbantartó9
2020. március 04. 07:23
Akkor ugattatok volna, amikor a balliberális horda összefeküdt a náci jobbikkal a hatalom megszerzése érdekében! Akkor hol buzdítottatok arra, hogy senki ne szavazzzon arra horrorkoalícióra? Kettősmércés gyűlöletkeltő rohadékok vagytok! Tett és védelem? Helyesebben: kommunista tett és balliberális önvédelem! Azok vagytok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!