Segítsük azokat, akik frontszolgálatot teljesítenek!

2020. március 26. 12:14

A mentőszolgálat dolgozói elsősorban nem pénz, hanem tárgyi adományok és üzemanyag érkezését várják.

2020. március 26. 12:14
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Anyám utolsó éveiben sok időt töltöttünk az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, így a főorvos, az osztályos orvosok és az ápolók nemcsak segítséget, de egyre inkább szociális közeget jelentettek számunkra. Anyám egyik kórházba szállításakor ismertük meg az Aranyszív Mentőszolgálat munkatársát, aki nagyon áldozatkész volt, sőt: munkaidején kívül szerzett és hozott anyámnak felfekvésgátló matracot. Soha egyetlen fillért nem fogadott el. Úgy képzelem, hogy a hozzá hasonló dolgozók hivatástudata és mindennapos állhatatossága tartja még mindig működésben az omladozó magyar egészségügyet.

Tegnap váratlanul felhívott, és a segítségemet kérte: kollégáival támogatást gyűjtenek és önkénteseket várnak az alábbi karitatív szolgáltatáshoz – én pedig biztosra veszem, hogy ha anyám még élne, ragaszkodna ahhoz, hogy utaljunk nekik, és osszam meg a felhívásukat. Kicsit az ő kedvéért, kicsit az Aranyszív Mentőszolgálat munkája iránti tiszteletből és hálából, kicsit a magyar egészségügy iránti szolidaritásból s kicsit a terhes anyák érdekében szakítok az eddigi gyakorlattal: a figyelmeteket, a segítségeteket és a megosztásaitokat kérem! A mentőszolgálat dolgozói elsősorban nem pénz, hanem tárgyi adományok és üzemanyag érkezését várják. Önkéntesek a mellékelt képen feltüntetett telefonszámon jelentkezhetnek. Hadban állunk, melynek során hála Istennek csak fegyelmet kell tanulnunk, nem pedig gyilkolni – ebben a harcban nincs más dolgunk, mint emberségesnek, szolidárisnak és együttműködőnek lenni. Ha van háború, amelyben szívesen részt veszek, akkor az ez. Segítsük azokat, akik frontszolgálatot teljesítenek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2020. március 27. 20:23
Muszáj ennek mindenhez hozzászólnia?
Tatulus
2020. március 26. 19:35
Mivel ez magán mentőszolgálat, pénzért szállít! A honlapjukat megnézve látszik a tevékenységük lényege! Nem is értem, miért kunyerálnak, hiszen pénzük van benzinre, ami egyre olcsóbb lesz és benzinbőség van! Vélhetően tényleg rémhírterjesztőknek álltak be!
puszika
2020. március 26. 19:16
Aranyszív Mentőszolgálat? Na már csak ez hiányzott!! Az az utóbbi időben ELHATALMASODOTT A T A R H Á L Á S !!!! Főleg a firkászoknál!!
formás
2020. március 26. 13:35
Hékások! Ha nem akarsz, tudsz, ne segíts, de ez a köpködés most halasztható!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!