Javasoljuk a Btk. álhírek terjesztésére vonatkozó részének szigorítását!

2020. március 21. 08:44

A törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet sürgősséggel, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödös támogatása szükséges.

2020. március 21. 08:44
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Javasoljuk a Büntető Törvénykönyv álhírek terjesztésére vonatkozó részének szigorítását! Az új rendelkezés szerint »Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.« A koronavírus elleni védekezésről benyújtott törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet sürgősséggel, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödös támogatása szükséges.
A kormány ezért arra kér minden, a magyar emberek egészségéért felelősséget érző parlamenti pártot és képviselőt, hogy támogassák a házszabálytól való eltérést, és a lehető leghamarabb vegyék napirendre a törvényjavaslatot”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
southwind
2020. március 22. 23:59
azért valljuk be az a tájékoztatást amit a lakosság kap szükségszerű táptalaja az un. álhireknek. Én 3 szor néztem kormányzati tájékoztatót, bár ne tettem volna. Nem bírom, ha hülyének néznek és a szemembe hazudnak. Konkrét értelmes magyar nyelven feltett kérdésekre miért nem adnak konkrét választ. Miért nem közölnek területi adatokat, mert netalán kiderülne nem annyi az annyi? És ezt a nagyeszű tájékoztató ür/asszony azzal hárítja, hogy személyiségi jogokat sért...bár senki se akarta tudni a nevüket pontos címüket telefonszámokat....észbontó. Miért kellett közvetlen hozzátartozó(k)nak meghalni teszt elvégzésének hiánya miatt? Nem csoda, ha az emberek elkezdenek agyalni , aztán a másik továbbfűzi....
nyugalom
2020. március 21. 21:35
Most hirtelen mindenki szakértő lett, mindenki jobban tud mindent! Leginkább a libsi-komcsi banda, akik párszor már bizonyíthattak volna. Most is hogy helyt állnak a komcsi vezetők a kerületekben, kariferiről ne is beszéljünk! fletó, dobrev-banda a háttérben, sok vén, szadeszes, momentumos hülyével! Fő, hogy kitüntetik egymást, ld.niedermülleréket!
recipeferum
2020. március 21. 19:02
Baxátok meg,a teljes nyiltság és transzparencia a legjobb ellenszer a rémhírekre! Igen,be kellene vallani,hogy a kormány lemaradt egy kissé a szlovák,csehek mögött a helyzet felismerésében ,de messze a nyugatiak előtt jár. Bocsánatot kérni és megigérni ,hogy belehúzunk. A mostani kommunikáció biztos út a 22es vereséghez.
Karácsony Szilvi
2020. március 21. 18:30
Na, bumm! Ha nem szavazzák meg a sürgősséget, akkor megszavazza a kormánypárt egy héttel később. Ezt nem ússza meg ez a genyo, hazug banda. Börtönbe mentek az álhír-terjesztésért, az uszításért, csak még a balra húzó bíráktól kéne megszabadulni !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!