Európa vezető szerepe a gyorsan változó világban

2020. március 08. 10:30

Tudjuk, hogy a változások néhányak számára nehezebbek lesznek, mint másoknak.

2020. március 08. 10:30
Ursula von der Leyen
Welt.de

„A törekvés, hogy átvegyük a vezető szerepet ebben a gyorsan változó világban, ennek a Bizottságnak a hajtóereje. Ez feladat és egyben lehetőség az új generáció számára. És éppen ezért gyorsan akarunk cselekedni, hogy egy igazságos és jóléti, zöld és digitális Európát teremtsünk, amit tartós örökségként hagyhatunk hátra gyermekeink számára. 

Ha a bolygónk jövőjéről van szó, a késlekedés a legveszélyesebb az össes lehetőség közül. Ezért indítottuk útjára az európai Green Dealt. A középpontban az a célkitűzés áll, hogy Európát 2050-re elsőként klímasemleges földrésszé tegyük. Éppen ezen a héten terjesztettük elő, hogy ezt a célkitűzést tegyük kötelező jogszabállyá. 

Itt arról van szó, hogy a természetet újra az életünk részévé tegyük, és csökkentsük a kibocsátásunkat is. De az európai Green Deal több ennél: ez az új növekedési stratégiánk. Biztosítékot ad a befektetőknek, és hozzájárul ahhoz, hogy nemzetgazdaságaink úgy növekedjenek, hogy közben többet adnak vissza az embereknek, a bolygónak és a társadalomnak, mint amennyit elvesznek tőlük. 

De gyors cselekvésünk közben arra is oda kell figyelnünk, hogy senki se maradjon le. Tudjuk, hogy a változások néhányak számára nehezebbek lesznek, mint másoknak. Ezért javasoltuk azt, hogy százmilliárd eurót különítsünk el azért, hogy mindenki számára igazságos átmenetet biztosítsunk, különösen azoknak, akiknek a fordulat igazán nehéz lesz. Az európai Green Deal csak akkor működhet hosszú távon, ha az emberek az igazságosságot teszik az első helyre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2020. március 09. 00:24
Szépen hangzik kedves Ursula, csak az a baj hogy Európa kicsike ezen a föld nevü bolygón! Csak magunkat igazoljuk (mosom kezeimet) hogy mi mindent megtettünk. Ha a többi földrész lakói nem teszik ugyan ezt akkor nem sokat ér az erőfeszítés! (..viszont jó téma a migráció, és egyéb gondjaink elterelésére)
néhai Ch.Pilot
2020. március 08. 23:00
"... zöld és digitális Európát teremtsünk..." Európa ma is zöld, de én ragaszkodom az analóghoz a digitálissal szemben (pl. milyen a digitális szex, baromarcúak?). "Európát 2050-re elsőként klímasemleges földrésszé tegyük." Vagyis? Örök tavasz? állandó eső? Vagy sohasem eső eső? Télen is virágzó mezők? Mi asz a klímasemlegesség baromarcúak? "... csökkentsük a kibocsátásunkat is." Vagyis? Kevesebbet pisiljünk, kakiljunk, pukizzunk? Ezt csak egy éhínséggel lehet elérni... szép tervek, baromarcúak! "Az európai Green Deal csak akkor működhet hosszú távon, ha az emberek az igazságosságot teszik az első helyre." Akkor azonnal szüntessétek meg a 7-es cikkely szerinti eljárást ellenünk, és fizessetek 10-szer több támogatást a tönkretett gazdaságunk, elrabolt javaink ellentételezéseként, baromarcúak! Retard Europe! :-)
ugorka
2020. március 08. 18:51
Megpróbálom értelmezni mire gondolhatott a költő (von der Leyen): Várhatóan a zöld technológiák terjedni fognak a világban. Álljon Európa ennek az élére, vagyis fejlesszünk ki olyan technológiákat, amelyeket a világban jól el fogunk tudni adni. Valamivel helyettesíteni kell a benzin/dízel motoros autók exportját (mert ez vélhetően erősen vissza fog esni). Szóval szerintem nem arról van szó, hogy az EU-nak kellene megmentenie a bolygót (ennyire nem buta), inkább kitörési pontot keres (amire nagy szükség is lenne).
matykox
2020. március 08. 17:13
-Mi ez, felséges úrnő? vdL: - Szó, szó, szó ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!