A kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdetett

2020. március 11. 15:03

A részletszabályokat tartalmazó kormányrendeletek a következő napokban megjelennek, az intézkedések visszavonásig érvényesek.

2020. március 11. 15:03
Dömötör Csaba
Facebook

„A kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdetett. Mit jelent ez? Beutazási tilalom lép életbe 4 országból (Olaszország, Kína, Irán, Dél-Korea). Ez közútra, vonatra, buszra és repülőre is vonatkozik. A magyar állampolgárok beléphetnek, de hatósági karanténba kell vonulniuk. Intézménylátogatási tilalom lép életbe az egyetemeken, ez távoktatást jelent.

Nem lehet 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényt tartani. Nem lehet osztálykirándulásokat szervezni, és 1 évvel halasztódik a kéthetes külföldi nyelvtanulási program is. A lejáró okiratokat nem kell meghosszabbítani a vészhelyzet lejártáig. A részletszabályokat tartalmazó kormányrendeletek a következő napokban megjelennek, az intézkedések visszavonásig érvényesek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2020. március 11. 21:14
A német tévében érdekeset mondott egy járványügyis. Szerinte a vírust így is úgy is megkapja a lakosság 70%-a. A cél az, hogy az össznépi fertőzést időben széthúzzák, mert ha a 70% egyszerre lesz beteg, akkor összeomlik az egészségügy és a közszolgáltatás.
kispufi
2020. március 11. 19:11
Ebben az őrületben nem hír szinte sehol, itt se, hát jobb híján ide írom be: meghalt Chrudinák Alajos.
még fokozza
2020. március 11. 18:58
Lehet, hogy bezárják a parlamentet. És kormányzó lesz!
Emmanuel Goldstein
2020. március 11. 18:06
Akár vicces is lehetne ez az egész. Pár napja még arról mentek a cikkek a kormánysajtóban Bayertől Bencsikig, hogy pánikkeltés, ordas kamu, műhiszti az egész járvány, amit az ellenzék kelt. Aztán most itt a teljes hátraarc. Vajon mi győzte meg a kormányt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!