A kormány hirdessen ki hiteltörlesztési moratóriumot a családok részére!

2020. március 18. 10:36

azonnal függesszék fel a végrehajtásokat is.

2020. március 18. 10:36
MSZP
MTI-OS

„A kialakult rendkívüli helyzetben a családok védelme, lakhatásuk és anyagi biztonságuk kiemelten fontos. A járvány megfékezése mellett, annak társadalmi és gazdasági hatásainak kezelése is határozott és azonnali döntéseket igényel. Az MSZP ezért azt javasolja, hogy azonnal függesszék fel a végrehajtásokat, hiszen már a bíróságok sem működnek. Továbbá a hiteltörlesztési moratóriumot a cégeken túl terjesszék ki a családokra is, két lépésben.

Azonnal szükség van arra, hogy azok védelmében, akik a napról napra változó helyzetben elveszíthetik az állásukat, gyermekre vagy betegre felügyelnek és emiatt csökkentett bért kapnak, és nem tudnak törleszteni, velük szemben ne álljanak be a nemfizetés következményei. Ne mondják fel a szerződéseiket és ne indítsák el a végrehajtást a veszélyhelyzet ideje alatt.

A családok védelme érdekében, amennyiben a veszélyhelyzet gazdasági hatásai elhúzódnak, úgy hiteltörlesztési moratóriumot is be kell vezetni, és fenn kell tartani amíg a hiteladós családok anyagi helyzete nem stabilizálódik.

Ezek a lépések nagyon sürgetők, hiszen ma Magyarországon öt családból négynek nincsenek megtakarításai, a kormány hitelezésre alapuló családpolitikája miatt pedig rengetegen vették fel a CSOK-ot és a kedvezményes lakáshiteleket.”

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. március 19. 11:05
Milyen gyorsak vagytok mint a virus de bezzeg 2008-2009-ben mikor havi 10.000-ével nött a havi törlesztő részlet semmit nem tettek sőt az egyik kormánytag azt mondta a TV-be "ez a bankok jogos pénze" Jó vastag a bőr a pofátokon a traktor gumi csak egy selyem papir.
balbako_
2020. március 18. 19:29
Az ellenzék ajánlatai vírus ellen: http://mindenszo.hu/koronavirus-mi-az-a-nehany-pont-amit-az-ellenzek-szerint-a-kormanynak-feltetlenul-meg-kell-lepnie/
Menhetten
2020. március 18. 19:00
Az eredeti elképzelés az volt, hogy a hiteltartozások tőketörlesztésére legyen moratórium, a kamatokat pedig az adósok helyett fizesse a költségvetés azzal, hogy a vészhelyzet elmúltával az adósoknak van 90 napjuk azt kamatmentesen visszafizetni a kincstárnak.
Orange79
2020. március 18. 18:15
Ne osztogasson tanácsokat ez az exkomcsi mókusörs, a kormány nélkülük is teszi a dolgát vagy már meg is tette amit ezek a kretének követelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!