Orbán azzal hiszterizált, hogy bármikor megtudhatja a valóságot

2020. február 04. 10:07

A fideszes politikusok egy része nem érzékelte, hogy vége van annak a 9 kegyelmi évnek, amikor mindig mi nyertünk.

2020. február 04. 10:07
Balog Zoltán
Balog Zoltán
Index

„Visszatérő toposz a sajtóban is, hogy Orbán Viktor a jó király, akit rossz tanácsadók vesznek körül, ezért nem találkozik eléggé a valós helyzettel.

Nekem erről pont ellenkező tapasztalatom van a kormányzás idejéből. 

Orbán Viktor folyamatosan azzal »hiszterizált« engem is személyesen, és más minisztereket is, hogy mindig megvoltak az alternatív csatornái arra, hogy megtudja, mi a valós helyzet egy területen, ahol adott esetben egy minisztériumi jelentés elfedi a hibákat, és kiemeli azokat a tényeket, amelyek az ő igazát támasztják alá.

A miniszterelnök ebben mindig világbajnok volt. Ha kell, a kislánya iskolájának a portásától, alternatív elemző csoportoktól, a roma barátaitól, a főorvostól, egy óvónőtől, a házukon dolgozó kőművestől vagy akár a feleségétől, de mindig begyűjti az információkat. Rengeteg alternatív csatornája van. 

Előfordult olyan, hogy Orbán elé került egy minisztériumi jelentés, ő pedig azt mondta, hogy nem hisz ennek, mert ő ezt máshogy tudja?

Hogyne. Volt olyan eset is, amikor egy miniszter komoly felelősségvonásra került, mert kiderült, hogy valami nem úgy van, ahogy a tárcája jelentésében állítják. 

Az önkormányzati választás után megjelentek olyan vélemények a Fideszben, hogy a párt vezetése nem megfelelően mérte fel a helyzetet.

Szerintem Orbán az ország helyzetét alapvetően valósan ítéli meg, de hogy milyen volt a kampánystáb és néhány miniszter valóságérzékelése, azt nem minősíteném. Ha vannak problémák, akkor inkább itt vannak. Felelősek azok a fideszes politikusok is, akik hatalmi arroganciából úgy gondolják, hogy nekik már ezzel nem kell foglalkozni, mert nem érzékelték, hogy vége van annak a 9 kegyelmi évnek, amikor mindig mi nyertünk. Fel kell ébredni. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2020. február 05. 07:16
Nagyon jó interjú volt, és újra csak arról győzött meg, hogy rendkívül jó képességű politikus OV. Ennyi okos, de különböző mentalitású emberrel együtt dolgozni egy elképzelésért ilyen veszett ellenszélben amit a magyarországi ellenzék ( szándékosan nem magyart írtam) nagyon nehéz. És akkor még a külpolitika szerteágazó érdekviszonyairól nem is beszéltünk.
annamanna
2020. február 05. 04:31
"Trón és oltár": míg a keresztény szabadságon rágódunk, kiürülnek a templomaink https://www.valaszonline.hu/2019/10/24/politikai-keresztenyseg-keresztenydemokracia-vita/ Korda György, dinnyecicik, migránskártya: igazi szörnyszülött lett a "keresztény" bulvár "TV2 Mokka (...) mondhatjuk családnépszerűsítő akciónak, hogy a szilikonnal bőven kitömött modell-celeb, Voksán Virág élő adásban sütött anyatejes palacsintát." https://www.valaszonline.hu/2019/07/02/kesma-tv2-bulvar-bors-lokal-hot/
áfonya
2020. február 04. 19:59
1.5 millió munkást utcára dobtak , javítás.
Pelso j.
2020. február 04. 19:50
Magyarul: belülről rothad a ner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!