Mély magyar mocsárban

2020. január 31. 14:59

A Transparency International legutóbb közzétett, 2019-re vonatkozó országjelentése szerint Magyarországnak sikerült tovább süllyedni a korrupció mocsarában.

2020. január 31. 14:59
Hajdú Miklós
Népszava

„A Transparency International (TI) legutóbb közzétett, 2019-re vonatkozó országjelentése szerint Magyarországnak sikerült tovább süllyedni a korrupció mocsarában, és elérni az Európai Unió második legkorruptabb országának kétes dicsőségét, amivel a 180 országot felölelő listán 2012 óta 24 helyet estünk vissza. Szerencsére a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) a helyén volt, és a jelentés nyilvánosságra kerülését követő pár órán belül már ki is adta azt a közleményt, amely szerint mindez (is) természetesen a Soros-hálózat aknamunkájának eredménye. Többek között leírták, hogy »a Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást«, és ezért »a Soros-szervezet ennek megfelelően hamis és torz jelentést tett közzé…«.

A NER médiagépezete ezt – némi migránsozással fűszerezve – világgá is kürtölte, ami a NER megrögzött híveit nyilván ki is elégítette anélkül, hogy a kormányzati állítások tényszerű alapjáról meggyőződtek volna. Azoknak a kedvéért, akiket a valóság is érdekel, nézzük a tényeket. A TI 2018. évi mérlege szerint a szervezetnek csaknem 23 millió euró bevétele volt, aminek 65 százaléka kormányzati intézményektől, 16 százaléka nemzetközi szervezetektől, 10 százaléka alapítványoktól, 4 százaléka cégektől származott. A kormányzati támogatás tizennyolc ország kormányától érkezett, a legnagyobb támogató Nagy-Britannia, Németország, Kanada, Dánia és Ausztrália kormánya volt, de például Észtország is a támogatók között szerepelt. A támogató nemzetközi szervezetek között éppúgy megtalálható az ENSZ, mint az Európai Bizottság. 

És valóban megtalálható a támogatók között a Soros által alapított Open Society Institute Found is. Ez az alapítvány 422 ezer euróval a tizenhetedik legnagyobb támogató, és a teljes támogatási összeg 1,8 százalékát adta. Azt mindenki döntse el maga, hogy ez az 1,8 százalék elég-e ahhoz, hogy egy ilyen nagy presztízsű és múltú nemzetközi szervezetet nemes egyszerűséggel Soros-szervezetnek lehessen nevezni, és azt feltételezni, hogy jelentéseit Soros »alantas szándékainak« megfelelően téríti el a valóságtól. Persze nincs kizárva, hogy a támogató kormányokat is Soros tartja a kezében, az ENSZ-ről és a többiekről nem is szólva…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. február 03. 08:46
Attól nagyobb öröm és MEGBECSÜLÉS(!!!) NEM ÉRHET BENNÜNKET MAGYAROKAT, minthogy a "A Transparency International legutóbb közzétett"...ú.n. "jelentésében" leminősit minket....AKKÓ' MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN(!!!) VAN!
Szőke Ciklon
2020. január 31. 18:57
Ha a TI állítja ezt, akkor nem olyan nagy a gond! Bár igaz is lehet, ha a Szeviépre, a szegedi bírók-botka kapcsolatokra, a Hajdubétre, a Kispest szocikra, a fleto vállalkozásaira, Gyurcsányné EU-megbízásara, a 4-es metró ügyeire, Medgyessy szakértői megbízásaira, sőt az - szdsz tele van korrupcióval - vallomására gondoltak. Még sorolhatnám, de nem férek bele a 4000 karakterbe!
mokány
2020. január 31. 18:24
Percepcio ? Preconcepcio .
Berecskereki
2020. január 31. 17:21
A Transparency International (TI) elemzése akkor lenne korrekt, ha azt is leírnák, hogy kik azok a cégek, országok, személyek akik korrumpálnak. Továbbá azt is figyelembe vennék, hogy kik a Soros György által közölt, számára megbízható uniós képviselők, és milyen kapcsolatrendszer fűzi őket Soroshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!