Lassan tíz éve vagyok fideszes – Újévi számvetés

2020. január 13. 09:17

Leléphetünk, valódi vagy mentális emigrációba is vonulhatunk, de attól még a rendszer megmarad és hatalmas pusztítást végez.

2020. január 13. 09:17
B. Simon Krisztián
Mérce

„Éppen ezért dühítő, hogy az idehaza provinciális gondolkodást bátorító Orbán és csapata arra használja nemzetközi láthatóságát, hogy ápolja a kapcsolatát mindenféle jött-ment fasisztákkal, megfúrjon mindent, amit csak lehet, és felajánlja mindenféle autoriter vezetőnek érdekképviseleti szolgáltatásait az Unióban.

Az internet, a külföldi tévécsatornák, a torrentezhető filmek és sorozatok, meg az unión belüli szabad utazgatás (tanulás, munkavállalás) lehetőséget adhatna nekünk arra, hogy lássuk a világot, tudatosítsuk magunkban, hogy a föld különböző pontjain mennyire hasonló emberek élnek, hogy ezek az emberek idővel nagyon hasonló globális problémáktól fognak szenvedni, és arra is, hogy megértsük, lassan tényleg csak a közös fellépés marad, már amennyiben élhetőnek szeretnénk meghagyni a bolygót.

Sőt, ebből következik az is, hogy leléphetünk, valódi vagy mentális emigrációba vonulhatunk, de attól még a rendszer megmarad és hatalmas pusztítást végez.

Ennek tudatában is vagyunk, de valahogy legtöbbünk mégse tesz semmit. Mintha nem vennénk észre, hogy ez nem az a »kényelmes« Kádár-rendszer, ahol minden eldőlt a fejünk fölött, hisz se lelépni nem igazán lehetett, se rendszert váltani. Persze, médiablokád van az ország jelentős részén, vezetőink átszabták a választási törvényt, az ellenzék meg arra kényszerült, hogy jó útra tért nácikkal szövetkezzen a kívánt kormányváltás érdekében, ezek önmagában nem teszik lehetetlenné a változást.

Lehet, hogy egy évtized után már nagyon csábító magától értetődőnek venni a rendszert, beállni a sorba és kihasználni a lehetséges előnyeit (középosztálybeliként kaphatunk aránylag jó munkahelyet, élvezhetjük a csokot, az adócsökkentést, stb.) – végülis nem lehet örökre bojkottálni, valamikor élni is kell, tíz év pedig rengeteg idő. Tudom, hogy vannak, akik nem engedhetik meg a munkájuk vagy családjuk miatt, hogy nyíltan kiálljanak és kritizálják a rendszert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
protoutmie
2020. január 15. 19:36
M︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆i︆.︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
seculo
2020. január 15. 16:46
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
follnece
2020. január 15. 10:28
M︆︆︆︆o︆︆o︆︆X︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Vakfolt
2020. január 14. 09:52
❝Lassan tíz éve vagyok fideszes – Újévi számvetés B. Simon Krisztián Ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, de úgy érzem, jó lenne most már ezen változtatni.❞ Na, akkor összefoglalom: sosem voltál fideszes és ezzel a szar nyekergéssel azokat akarod elbizonytalanítani, akik igen. Egy normális ember ilyen ballib hazugságokat sosem vesz a szájára: ❝a Nagy Imre újratemetésén mondott beszédével világhírűvé váló fiatal demokrata mostanra jobbról előzte meg a nyíltan antiszemita és romagyűlölő Jobbikot❞ ❝Innentől a gyűlöletbeszéd lett az alapértelmezett kommunikációs forma: Soros, a liberális, a csöves, a migráns, a muszlim, a bevándorló szitokszóként marad velünk még jó sok generáción keresztül.❞ ❝ha már odaengedtek minket a nagylányok és nagyfiúk közé az asztalhoz, nem lett volna illetlen megpróbálni kivenni a részünket a globális felelősségvállalásból se❞ - ezért a kishitű hajbókoló pár sorért külön b@+.. ❝ha már ahhoz túl kicsik és jelentéktelenek vagyunk, hogy konstruktívan tudjunk hozzájárulni problémákhoz, akkor próbáljuk ki, feltűnik-e, ha mindent szétbarmolunk❞ ❝médiablokád van az ország jelentős részén❞ Innentől aztán végképp tl;dr, felmondja az összes ballib hisztit, de kimarad mészáros.. nem biztos, hogy a kasszához mehetsz még..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!