Az elvtelenség kora

2020. január 23. 14:39

Ha megnézzük például az Európai Néppártot, amely anno konzervatív, keresztény értékekre alapult, ma már ennek szöges ellentétje lett.

2020. január 23. 14:39
Georg Spöttle
Nézőpontok

„Régen a világ (főleg a politika), vezérfonalak, elvek mentén működtek. Honatyák egész életüket feltették egy politikai pártra és egy világnézetre. Szabadságot, polgárosodást, biztonságot és anyagi jólétet ígértek, mivel ezekben hittek. Mára ez mennyire a múlté lett!

Ha megnézzük például az Európai Néppártot, amely anno konzervatív, keresztény értékekre alapult, ma már ennek szöges ellentétje lett. Sokkal inkább liberális, zöldpárti és baloldali nézeteket valló szervezetté vált. Nincs határvédelmi törekvés, nem becsülik az európai emberek életét, hiszen a terrortámadások ellenére Európa kapui továbbra is nyitva állnak. Az emberek védelménél fontosabb lett az álhumanitárius befogadás szajkózása, a hajánál előrángatott gender áltudomány és a nemzetállamok lerombolása. Ha kicsit visszatekintünk a múltba nagyon karakán üzeneteket találunk néppárti politikusoktól, akikre még felnéztünk, hiszen a mi elveinket képviselték.

»A multikulturális társadalmi modell megbukott, végkép megbukott.« – mondta Angela Merkel öt évvel a nagy migrációs hullám kezdete előtt. Kritizálta az eddigi német befogadórendszert és az integrációs törekvések hiányát, mind a bevándorlók részéről, mind az állam részéről. 2015-ben pedig már jött a »Wir schaffen das!« és azóta sincs felsőhatár a migránsok számában.

Horst Seehofer belügyminiszter, aki nemrég újra elővette a kvótát (azaz a migránsok szétosztását), nem is olyan régen még elég karakán szavakat használt: »Németország nem bevándorlóország. Az integráció nem azt jelent, hogy egymás mellett élni, hanem egymással élni az alaptörvényünk az értékrendszerünk és a német vezető kultúra fundamentumán, amelynek zsidó-keresztény gyökerei vannak és a kereszténység a felvilágosodás és a humanizmus jellemzi.« (2010)

»Világos, hogy migránsok más kulturális közegből, például Törökország, arab országok nehézségekkel küzdenek. Ebből azt a konzekvenciát kell levonni, hogy nincs szükség több bevándorlóra más kulturális közegből.« (2010)

»A Németországból a közel-keleti menekülttáborokba küldött rossz jelzés miatt létrejött egy szívóhatás, mert a jelzést úgy értelmezték, hogy a németek azt akarják, hogy jöjjünk.« (2015)

Hát bizony, a régi szép idők. Érdekes lenne szembesíteni a politikusokat akkori önmagukkal. Kereszténydemokrata és keresztényszociális értékek, alkotmány, honvédelem, nemzet, család… csupa remek, védendő értékek, olyan fogalmak, amelyeknek sosem jár le a szavatossági idejük. Legalábbis, ha komolyan gondoljuk. Ma viszont a CDU az ultrabaloldali Antifával együtt tüntet az AfD ellen. Bár, ha Juncker Marx Károly szobrát koszorúzta meg, ez onnan már csak egy kis lépés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. január 25. 09:25
Ez most egy itt felejtett kelet-német ügynök,vagy egy migráncs?
Óbor Dezső
2020. január 24. 20:34
Igazad van Georg, a "múltikúlti megbukott végleg megbukott" ....sajnos a CSU egy része behódolt a .........soros féle nyílt társadalom pénzének......a gyene jellemüeket megvették kilóra.....
olajfa1
2020. január 24. 08:54
Teljesen egyetértek Spöttle úrral! AZ "EPP" eltolódott a liberálFASIZIMUS irányába! A FIDESZ meg megmaradt az EURÓPAI NÉPEK ÉRDEKEINEK A SZÓSZÓLÓJÁVÁ! Ezért van az EPP-n belül feszültség! Szerintem tisztább dolog lenne ha szétszakadna ez a "maszlag"!
Robur
2020. január 24. 00:58
Pont úgy mint a fidesz, ami liberálisból lett keresztény-konzervatív.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!