Na és?

2019. december 21. 20:03

A mai Fidesz, a mai Orbán Viktor egyre jobban hasonlít az utódpártra, a 90-es évek MSZP-jére és Horn Gyulára.

2019. december 21. 20:03
Torkos Matild
Magyar Hang

„A mai Fidesz, a mai Orbán Viktor egyre jobban hasonlít az utódpártra, a 90-es évek MSZP-jére és Horn Gyulára, aki a karhatalmista múltját firtató kérdésre pökhendin azt bírta válaszolni:„Pufajkás voltam. Na és?”

Sőt, ennél sokkal rosszabb helyzet. Rosszabb, mert az MSZP, amelynek 1994 és 1998 között az SZDSZ-szel együtt kétharmados többsége volt a parlamentben, nem élt vissza az alkotmányozásra feljogosító többséggel, nem változtatta meg saját politikai érdekeinek megfelelően a választási törvényt, nem gyűrte a koalíciós pártok irányítása alá a kormányt és a politikai hatalmat ellenőrizni hivatott szervezeteket, vagyis nem számolta fel a fékek és ellensúlyok rendszerét. Nagyon sok rossz döntést hoztak, de a demokrácia alapjait nem veszélyeztették, és nem voltak ennyire pimaszul arrogánsak. Ezért tudott hírhedtté válni Horn „Na és?” vérforraló válasza.

Az Orbán-kormány, a választásokon részt vett polgárok körülbelül felének támogatásával, ám a választási rendszerünkből adódóan kétharmados parlamenti többség birtokában lassan egy évtizede vezeti az országot úgy, hogy semmibe veszi az ország másik felének véleményét, akaratát. Az ő akaratukat így egyedül az ellenzéki képviselők jelenítik meg az Országgyűlésben – már amikor lehetőséget kapnak erre, és nem vonják meg tőlük a szót, mondvacsinált indokok alapján.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanner
2019. december 23. 21:56
Kedves Matild! Nyilván akkor lenne teljes a demokrácia, ha újra egy 5%-os párt irányítaná az országot? Az 53 % az többség akik ugyan azt akarják, míg az ellenzéki 47% egymástól is különböző véleményen van. Azért ez nem zavarja egy kicsit? A Karigeri győzelme az persze demokratikus, mert egyben egyet értettek, hogy a hatalmat meg kell szerezni - a kasszakulcsot. Nem építünk, nem fejlesztünk, jól elvitatkozunk és csinálunk adósságot, de azt nagyot. Néha üljön le egy csendes sarokba és próbáljon meg gondolkodni. ( léci! )
tailor
2019. december 23. 20:30
csak nivellálni csak azt tegyétek …
Bukik a Zorbán
2019. december 23. 19:53
Kedves Matild, Sajnálatos, hogy kollégáival együtt a szélsőségesek szekértolóivá váltak. Az országot 2007-re mind gazdaságilag, mind erkölcsileg csődbe juttató bolsevisták hadiállapotot tartanak fenn. Gyalázkodnak, gyűlölködnek, hazudoznak. A haza ellenzékeként viselkednek, a hazánkat támadó külföldi bolsevisták és kollaboránsok készséges kiszolgálói. Még a Sargentini, Vehofstadt-féle internáci terroristáknál is dühödtebben acsarkodnak Magyarország ellen, nincs az az elvetemült gazság, amit már túlzottnak találnának. Önök valaha a normalitás és tisztesség oldalán álltak, de mára tevékenységük kárt okoz. Mert mindent kártékonynak kell tekinteni, ami azzal a förtelmes következménnyel járhat, hogy a bolsevisták újra hatalomra jussanak. Nem elég az a borzalom ami Budapesten történt? A két hónap alatt elkövetett ámokfutás nem elég? Hordják szét a pénzt a gyurcsányista, szadeszos múmiák, mint Drazsé? Hát mit akarnak Önök??? Minden áron, bármi áron bosszút? Még ha a haza elvész, akkor is?
olajfa1
2019. december 23. 18:59
"Sőt, ennél sokkal rosszabb helyzet. Rosszabb, mert az MSZP, amelynek 1994 és 1998 között az SZDSZ-szel együtt kétharmados többsége volt a parlamentben, nem élt vissza az alkotmányozásra feljogosító többséggel, NA NEEEEEE! A "SPONTÁN PRIVATIZÁCIÓ MI A JÓ BÜDÖS FENE VOLT? NO ÉS AMI LEHETŐVÉ TETTE A RABLÁST... A "BOKROS CSOMAG"... NA AZ VALT AZ ALJASSÁGOTOK EGYIK CSÚCSA! (mert nagyon sok volt még azon kívül is!) "nem változtatta meg saját politikai érdekeinek megfelelően a választási törvényt," DE IGEN! MEGVÁLTOZTATTA A TÖRVÉNYT! Akkor a FIDESZ tiltakozott is ellene! TESSEN CSAK ELOLVASNI AKKORIM ÚJSÁGOKAT! hazúg vagy Torkos Matild!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "nem gyűrte a koalíciós pártok irányítása alá a kormányt és a politikai hatalmat ellenőrizni hivatott szervezeteket," AKKOR KI A FENE IRÁNYÍTOTTA A "PRIVATIZÁCIÓS RENDSZERT"? KI A FENE RŐSZAKOLTA ÉS TÖLTÖTTE FEL 10 ÉVRE ELŐRE AKKOR AZ ALKOTMÁNYBÍRÓKAT???... HOGY A BÍRÓSÁGOKAT MEG AZ ÜGYÉSZSÉGT NE IS EMLÍTSEM! OLYAN "VISSZARENDZŐDÉS" VOLT AZ IGAZSÁGSZOLGÁLATBAN HOGY RÁKOSI IS MEGIRIGYELTE VOLNA! "vagyis nem számolta fel a fékek és ellensúlyok rendszerét" AKKOR AZÉRT VOLT NEKTEK "FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK" MERT AZ ELLENSÚLY IS TI VOLTATOK! ÉS AZ NEKTEK TELJESEN "TERMÉSZETES" ÁLLAPOT VOLT!!!... MINT ELÖTTE 50-60 ÉVEN KERESZTÜL! Nagyon sok rossz döntést hoztak, de a demokrácia alapjait nem veszélyeztették, és nem voltak ennyire pimaszul arrogánsak. Ezért tudott hírhedtté válni Horn „Na és?” vérforraló válasza." A "NAÉS" AZ MI A JÓ TÚRÓ HA NEM A "PIMASZUL AROGÁNSSÁG" LEGSUNYIBB KIFEJEZÉSE???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!