Ha Szijjártó kevesebb menekültet akar, akkor talán nem támogatnia kellene Kurdisztán megszállását

2019. október 16. 10:15

A támadás miatt a börtönökből rengeteg elfogott dzsihadista szabadul ki, akik vígan alakíthatják újra a terrorszervezeteket.

2019. október 16. 10:15
Kiss Soma Ábrahám
Mérce

„Ne feledjük, hogy itt valójában arról van szó, hogy Törökország nagyon nem akarja, hogy a határai mentén egyre önállóbb Rojava, a kurd népállam megmutassa, hogy létezhet állama a kisebbségnek, mellyel országa igen mostohán bánik. Ráadásul ha valóban a kurd területekre telepíti a jelenleg Törökországban élő, túlnyomórészt szíriai arab menekülteket, akkor azzal legalább évtizedekre be is betonoz egy etnikai konfliktust a térségben, melyből akár profitálhat is egyébként politikailag a jelenlegi vezetés, tekintve hogy Szíria területére fog esni.

Cserébe a »biztonságos pufferzóna« stabilitásának helyreállítása bármikor ürügyként szolgálhat egy katonai beavatkozáshoz, melynek eredményeként tovább ritkíthatja majd a kurdokat – amit egyébként Erdogan nacionalista támogatói is üdvözölni fognak, valahányszor így tesz. Az meg már csak hab a tortán, hogy ezzel napjaink egyik legígéretesebb baloldali kísérletét verik szét, miközben állítólag megpróbálnak békés lakhelyet teremteni, azoknak, akiknek el kellett menekülniük Szíriából.

Azonban ne legyen illúziónk: a még több vérontás még több élhetetlen helyet, ezzel pedig még több menekültet fog kitermelni. Ahogy az is, hogy jelenleg Rojavának arra kell erőforrásokat fordítania, hogy a támadó török hadsereget próbálja meg feltartóztatni, ezért a börtönökből rengeteg elfogott dzsihadista szabadul ki, akik, vígan alakíthatják újra a szervezeteket, melyek borzalmas bűnöket követnek el a hitre és vallásra hivatkozva, esetleg csatlakozhatnak is a létezőkhöz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2019. október 16. 11:51
A törököknek van egy csomó, egész jó állapotú M60-as, amerikai gyártmányú harckocsija. Ezekkel _is_ támadják a kurdokat. Meg van egy csomó Leopard 2 típusú, német gyártmányú tankja is. De milyen magyar gyártmányú fegyverük van? Most akkor ki támogat kit?
Megtalálta
2019. október 16. 11:49
"Az meg már csak hab a tortán, hogy ezzel napjaink egyik legígéretesebb baloldali kísérletét verik szét,..." Nem is tudtam, hogy baloldali kísérlet zajlik. Jobb is, ha a törökök szétverik, mielőtt megalakul a közel-kelet Kubája, Venezuelája vagy Észak-Koreája.
zolka50.50
2019. október 16. 10:54
Ez hülye.
gabor7th
2019. október 16. 10:51
Akkora hatalom vagyunk, hogy mi szavunk számít itt, nem az USA elnökéért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!