Ötletelgetünk

2019. június 03. 13:41

Üdvözölhetjük, hogy végre megszűnhet az a piacgazdaságellenes reklámadó.

2019. június 03. 13:41
Bonta Miklós
Népszava

„Alig 72 óra elteltével aztán már meg is feledkezett az – egyébként nem létező – bevándorlásveszély és a gazdaságpolitika közötti kapcsolat kinyilatkoztatásáról, és előállott a gazdaságvédelmi akciótervvel, amelynek célja annak bizonyítása, hogy képesek vagyunk talpon maradni, ha körülöttünk villámok cikáznak is.

Az akcióterv annak bizonyítéka, hogy a Pénzügyminisztériumban és környékén még dolgoznak olyan szakemberek, akiket a NER unortodoxiával átitatott gazdaságpolitikájának közel egy évtizede alatt sem sikerült teljesen a víz alá nyomni.  A dokumentumnak a totóra hajazó 13+1 pontja összességében legfeljebb néhány tized százalékpontot javíthat csak a növekedési kilátásokon, de a manapság a kicsinek is illik örülni.

Azt az ambiciózus tervet ideig-óráig ugyan szolgálhatják ezek az elképzelések, hogy két százalékponttal meghaladja majd a magyar gazdaság teljesítménye az Európai Unió átlagát, de komoly ráhatásuk erre semmiképpen nem lesz. Azt viszont üdvözölhetjük, hogy végre megszűnhet az a piacgazdaságellenes reklámadó, amely a költségvetés bevételeire vajmi csekély hatást gyakorol, de arra alkalmas volt, hogy a kormány tevékenységét kritikus szemmel néző médiát sanyargassa. Az ötletbörze újabb portékája készült el. kevés benne ugyan az új elem, de van rá esély, hogy megvalósítható. Ne legyünk telhetetlenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. június 03. 19:35
Elvileg a reklámadó egy elem volna a "zöld" politika érdekében, amennyiben fékezné a felesleges áruvásárlásokat, és annak káros következményeit. Más kérdés, hogy a módja célszerű volt-e. Nem a reklámhordozókat, hanem a reklámok megrendelőit célszerű adóztatni.
puszika
2019. június 03. 16:57
Bonta elvtárs! Neked mint kommunistának soha sem volt fogalmad a fontolva haladás politikájáról. Csak a "durr bele "-t ismered! De ez nem csak rád jellemző,hanem az egész baloldalra! Láttuk mi lett az eredménye. Majd belepusztult az ország!!
Libraman
2019. június 03. 15:49
Szoc. pol.gazd. szemináriumvezető! Bolsiból átvedlett globálnyalonc!
Megtalálta
2019. június 03. 15:28
Vén bolsevik kriptaszökevény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!