Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Egymásnak adják a kilincset a szélsőjobboldali populisták Orbánnál

2019. május 03. 10:50

A magyar miniszterelnök felvállalta, és nyíltan a szélsőjobboldalra helyezi magát.

2019. május 03. 10:50
Szél Bernadett
Facebook

„Láthatóan egymásnak adják a kilincset a szélsőjobboldali populisták Orbánnál: ma Salvini, pár nap múlva az osztrák Hans-Christian Strache látogat Magyarországra. Ez egyértelmű jelzés minden választópolgárnak és a mérsékelt európai erőknek: a magyar miniszterelnök felvállalta és nyíltan a szélsőjobboldalra helyezi magát, a jobboldali populistákban véli látni a jövőt. Először is: ezek az erők azok, akiknek a tagadáson kívül semmilyen víziójuk sincs Európáról, ők azok, akik azt hazudják, hogy egy mélyen megosztott Európában lehetnek sikeresek a nemzetállamok. Az egész egy nagy légvár. De közben világosan kell látni, mi itt a miniszterelnök valós célja, mi az ő populista játszmájának lényege: azt látjuk, egyre kellemetlenebbé válnak számára azok a hatalmi korlátok, amelyeket Európa közösen vallott értékei és szabályai támasztanak. Azok a korlátok, amelyek akadályozzák a jogállam totális lebontásában, a sajtószabadság, a civilek, az igazságszolgáltatás függetlensége elleni harcában – és persze az uniós források rendszerszintű ellopásában. A »nemzetállamok Európája« szlogen mögött valójában egy olyan Európa képe áll, ahol Orbán Viktor olyan kis autokráciát épít ki magának Európa közepén, amilyent akar, és annyit lop, amennyit csak akar – és senki sem szól bele. Én biztosan nem ilyen Európában akarok élni, és nem vagyok egyedül – hanem olyan Európában, ahol a közös értékek tiszteletben tartása alap, ami aktívan dolgozik a társadalmi különbségek csökkentésén és ami felelős módon tesz a bolygó megőrzéséért. A mai napot látva számomra világos, hogy egyre nagyobb az európai parlamenti választások tétje – azt tudom mondani, tegyük meg, amit csak tudunk, és senki se maradjon otthon május 26-án!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. május 04. 23:31
Drága kis luvnyám, fogalmad sincs a politikáról, nem tudod és nem érted mi és ki a jobboldali, pláne mi és ki a szélsőjobboldali. Szerény kis fogalmaid szerint (mint ahogy az össze büdösbogár brüsszelita szerint) mindenki szélsőjobboldali, aki nem baloldali. Ebből is tudni lehet, hogy elment az eszetek. Törődj inkább a gyerekeiddel - megismernek még?
Peter8811
2019. május 04. 11:06
Bolond lukból bolond Szél fú.
Peter8811
2019. május 04. 11:02
"A magyar miniszterelnök felvállalta, és nyíltan a szélsőjobboldalra helyezi magát." Ez kb. olyan mintha én azt írnám Szél Bernadett felvállalta a Hadtházi faszát.
Peter8811
2019. május 04. 11:00
Úgy látszik Albert Einstein már ismert téged még születésed előtt ezt z idézetet rólad mintázta: Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!