Bolondok hajója

2019. március 17. 14:24

A Bolondok hajójának európai kabinjait politikailag nem tévesen vélekedők, hanem ellenség lakja.

2019. március 17. 14:24
Tatár György
Neokohn

„Miközben igen gyakran jön szóba az EU néhány keleti államának tisztán taktikai – és ilyenként viszonzott – szövetségkeresése Izraellel, alig vagy sehogy sem jön szóba a nyugati térfél – egyáltalán nem taktikai, hanem elvinek tűnő – ellenségessége a zsidó állammal.

Irán támogatása Amerikával (és Izraellel) szemben, a ragaszkodás olyan képtelenségekhez, mint pl. hogy a Hezbollahnak van egy politikai szárnya, ami nem terrorista, az UNESCO-ban történő rendszeres megszavazása mindannak, ami a zsidóság és a kereszténység történeti helyszíneit, és implicite szereplőit is, palesztin-iszlám szent helyeknek minősíti, nyilvánvalóvá teszik, hogy a Bolondok hajójának európai kabinjait politikailag nem tévesen vélekedők, hanem ellenség lakja.

Már persze ha egyedi tények sokasága megenged némi általánosítást.

És nagyjából egy egész évtizede szembeötlő, hogy az amerikai Demokrata Párt hangadó elemei is rátérőben vannak a brit Labour útjára. Miután a legutóbbi kongresszusi választáskor több fiatal és igen népszerű muszlim, illetve magát szocialistának hirdető képviselő is tagja lett a képviselőháznak, ismeretes módon Nancy Pelosi közülük választotta ki Ilhan Omar, szomáliai muszlim politikusnőt, hogy képviselje pártját a befolyásos Külügyi Bizottságban.

A képviselő sorozatos megnyilvánulásaival világít rá az antiszemitizmus és az ún. Izrael-kritika közti határok alig- vagy egyáltalán nem létezésére (ugyanez jellemzi amúgy palesztin származású társát, Rashida Tlaibot is).

Mindketten az Amerika és Izrael közti külpolitikai viszonyt teszik kritikájuk tárgyává, amit természetesen nyomban követ a kritikára válaszolók (valamiért többnyire zsidók) elfogultságára, esetenként kettős lojalitására, magyarul az Amerikát érő nyomasztó zsidó befolyásra történő hivatkozás. S végül a mindent vivő kártya felmutatása: az őket bírálóknak az ő muszlim voltukkal van bajuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zöldalma
2019. március 17. 18:02
Ez a lényeg, az ENSZ keresztény vallási helyeket palesztin-muszlimmá minősíti át, ami ellen sem a Vatikán, sem a keresztény országok vezetői hivatalosan nem tiltakoznak. BOTRÁNY!
barany
2019. március 17. 16:38
Izraelt a "szovjet időkben" az USA fenntartás nélkül támogatta. Részint Amerika nagy számú, illetve köztük sok befolyásos zsidó állampolgára miatt, de még inkább világhatalmi okból. Azért, mert a Szovjetunió az Izrael ellenes arab országokat támogatta. A zsidó állam azonban igyekezett saját erőből is gondoskodni a biztonságáról: létrehozta saját atomfegyverét, és minden haderőnemben, a hírszerzéstől a szárazföldi és légi erőkig, világszínvonalú nemzetvédelmi rendszert hozott létre. Ami minőségében messze meghaladta és ma még jobban meghaladja ellenségei katonai képességeit. Napjainkban Izrael biztonságát erősíti az is, hogy Oroszország nem tekinti már ellenségének, a Trump adminisztráció pedig kifejezetten ajnározza. Hogy mi lenne, ha Amerikában ismét a demokraták adnák az elnököt? Az USA aligha követné az európai zöld-szocdem ballib ádáz Izrael ellenességét. Egyébként az arab országok egy része sem tekinti már ellenségnek Izraelt. De azzal számolni kell, hogy ha a kis területű, és ellenségeinél sokkal kisebb lélekszámú ország rákényszerülne, nem riadna vissza a legkeményebb eszközök alkalmazásától sem.
zolka50.50
2019. március 17. 16:20
British Prince William said Wednesday that "Britain stands by Israel and works to preserve its future and prosperity." He added that he hoped that relations between Israel and the Palestinians would be strengthened following his visit. ---- Természetesen a trónörökös is mindig azt teszi, amit a kormány előír neki.
annamanna
2019. március 17. 16:01
""Vilmos herceg jellegzetesen pofátlan brit" - véli a korábbi izraeli külügyminiszter-helyettes Vilmos herceg még ebben a hónapban Jordániába, Izraelbe, illetve a megszállt Kelet-Jeruzsálembe és Rámalláhba látogat. Szentföldi útja során szeretné tiszteletét tenni többi között a Szent Sír-bazilikában és a Mária-Magdolna orosz ortodox templomban. Csakhogy az említett szent helyek az Izrael által megszállt Kelet-Jeruzsálemben vannak, ezért Vilmos herceg az ottani látogatását egyezteti a Palesztin Nemzeti Hatósággal. Dáni Ájálon volt izraeli külügyminiszter-helyettes a herceg döntését „jellegzetes brit pofátlanságnak” nevezte – írja az FM 103 rádióra hivatkozva a Má’áriv című lap és a usnews.com hírportál." https://kuruc.info/r/4/186940/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!