Beütött a fotelkommunista tömeghisztéria

2019. január 04. 09:29

Felismerték, hogy Magyarország számára most semmi nem lehet fontosabb geopolitikai irányzék, mint az amazóniai esőerdők.

2019. január 04. 09:29
Szerencsés D. Márton
Figyelő

„Háború ez. Mentális, pszichológiai háború. A napi sajtóban már most úgy hajlítgatják a dolgokat, mintha Jair Bolsonaro beidézgetett mondatait Orbán Viktor mondta volna a saját szájával. Orbán Viktor valójában az indiánok kiirtását ment ünnepelni Braziliába, ahol Benjamin Netanjahuval külön egyeztetett arról, hogyan fognak a zsidó (lényegében: faji) represszióval még több gyermekkorú öngyilkos merénylőt kikényszeríteni a szabadságáért mindenre képes, elállatiasított palesztin népből.

Később ugyanezek felismerték, hogy Magyarország számára most semmi nem lehet fontosabb geopolitikai irányzék, mint az amazóniai esőerdők. Az állítás az lett, hogy egy a jövőért felelős, morálisan is megkérdőjelezhetetlen igazikeresztény kormány így, ehhez mérten járna el Bolsonaroval szemben. Tehát önmagát, a saját legitimitását gyengítve, a brazilok önrendelkezését megkérdőjelezve, pusztán lar pour l'art elhatárolódna a »náci kutyaszartól«.

Ezekben a pillanatokban is kiválóan megfigyelhető, hogy a saját halmazállapotában is bizonytalan, a baloldal ezer árnyalatába beleszorított ellenzék csak utópián vagy disztópián keresztül képes viszonyulni bármihez, a realitásokhoz pedig semmi köze. A valóság még megragadható részleteit alárendelték annak a mentális fixációnak, hogy »Orbán legkésőbb 2011-ben bukni fog«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2019. január 06. 19:36
Mivel nem találtam elsőre megfelelő fórumot, ide írom be: Nem tudom, írta-e már valamelyik Orbán-faló (internetes oldal, de akár mezei hozzászóló is), miért ment el OV valójában Bolsonaro beiktatására: 1. A különbíróságok által bebörtönözendő politikai foglyokat Brazíliába küldik trópusi őserdő-irtásra, netán ültetvényeken történő kényszermunkára. A keletkező profiton na, ki osztozik kicsodával? 2. OV előkészíti a népfront általi megdöntése esetén az elrabolt milliárdok brazíliai bankokba történő átmenekítését. Ez már átvezet a 3. pontba: OV feltérképezi az emigrációja/bujkálása helyszínét. Emlékeztető antifasisztáknak: Mengele is Brazíliában élt élete végén. Kis kitérő: Bibivel éppen erről tárgyalt, azaz a Moszad védelmezni fogja.
kaltran
2019. január 05. 19:21
Szerző úr egyet elfelejtett idézni az ellenzék tudományos könyvéből, mégpedig azt, hogy a teljes magyar ellenzéki paletta a brazil mélytengeri bálnavadászokkal van, s küzd a brazil őserdők korallzátonyainak megmentéséért, melyet Orbán Viktor odaérkezése további veszélyekkel fenyeget.
Magnézium
2019. január 05. 11:59
Úgy is van, vágják ki az összeset, csak szúnyogok, meg bogarak meg machete... Kell a fenének. Stadion, kisvasút meg mélygarázs kell oda is! A Föld tüdeje legyen fekete? Ez az új kereszténydemokrata vízió? Mi bajotok a természettel? Mit ártott nektek? A természet nem kommunista, a természet maga a tökéletes konzervatív eszme: harmonikus, organikus, egészséges! Egészséges! Ezzel van a bajotok? Hogy a természet emlékeztet titeket arra, hogy mi az egészséges, miközben ti az egészségtelent hajszoljátok? Ti nem vagytok jobboldaliak, ti káoszhívők vagytok.
Valodi
2019. január 04. 20:08
„Háború ez. Mentális, pszichológiai háború." - ha pedig már a háborút fölemlegetted: 2012. augusztus 8.-án jeles írónk, Czakó Gábor a következőket írta az Ahol a bűn lett a jólét alapja c. esszéjében: “Ha lesz utókor, mely visszatekint ránk, és épeszű lesz, meg igaz lelkű, akkor megáll az esze korunk úgynevezett értelmiségi ütközetei láttán. Először is észre fogja venni, hogy a mi időnkben szűnt meg a kultúra, a művészet, a család, az erkölcs, az igazmondás és a tavasz.” Háborúról beszél, ütközeteket említ! A “mi időnkben” a háborúzó felek a profit és az élet, mely utóbbinak egyik “tábornoka” dr. Ángyán József. Az élelmiszer nem áru, hanem létfeltétel. Földet művelni élelmiszertermelés céljából nem “gazdaságosan” és “üzletként” kell, hanem “minden körülmények között”. Vegyszer, műtrágya (azaz kőolaj) és béke híján is – erre pedig csak a hagyományos parasztcsalád képes! Lehet vitatkozni… Ezt akarja Ángyán, erre összpontosított – a politikai pankráció gumicsontjaira nem igazán “harapott”! Hamarosan mindenkinek döntenie kell, hogy melyik oldalon áll!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!