Elindult a Balra át!

2018. november 26. 21:01

Ha érdekel, hogy hogyan néz ki Magyarország és a világ progresszív, baloldali szemmel, akkor a Balra át!-ot Neked írjuk.

2018. november 26. 21:01
Tárkányi Máté
Balra át!

„Kinek szól a Balra át!?

Neked. Neked szól, ha szeretnéd megérteni a rendszert és a hibáit. Neked szól, ha szeretnéd megismerni az új baloldalt. Neked szól, ha szeretnéd megérteni, hogy miért van migránsőrület és sorosozás, hogy miért nem annyi a fizetésed, mint az osztrákoknak, és hogy merre tart az Európai Unió. Ha érdekel, hogy hogyan nyúl bele a Facebook és a Google az életünkbe és érdekel, hogy hol lesz 10 év múlva a mesterséges intelligencia.

Ha kíváncsi vagy, hogyan működik a propaganda itthon és külföldön. Hogy miért választották meg Donald Trumpot, és miért van Brexit. Hogy hogyan kerülnek diktátorok demokratikus országok élére, mint Brazíliában vagy a Fülöp-szigeteken. Ha érdekel, hogy milyen eszközökkel küzdenek a jobboldali gyűlöletkeltés ellen más országokban és miért ilyen gyenge a magyar „baloldal”.

Továbbá Neked szól a Balra át!, ha érdekel a klímaváltozás és érdekel, hogy mit tehetsz ellene, és hogy mit tesznek a gigavállalatok, hogy elbukjon a klímavédelem. Ha kíváncsi vagy, hogy miért árt a környezetnek a húsevés, és hogy miért kéne tömegközlekedéssel járnia az embereknek.

Neked szól a Balra át! akkor is, ha érdekel, hogy miért keresnek kevesebbet a nők, mint a férfiak és hogy mi köze van ehhez a társadalmi szerepeknek és elvárásoknak. Ha kíváncsi vagy, mitől más a rendszerkritikus baloldali feminizmus és hogy valóban marxista-e a PC.

Ha érdekel, hogy hogyan néz ki Magyarország és a világ progresszív, baloldali szemmel, akkor a Balra át!-ot Neked írjuk.

A 99% blogja

Miért nem a 100% blogja? Kinek nem szól a Balra át? A milliárdos oligarchák, a lobbizó óriásvállalatok és a zsebükben lévő politikusok a baloldal természetes ellenfelei. Ők azok, akik a társadalmi igazságtalanságok és a dolgozó tömegek kihasználásával szereztek pénzt és hatalmat. Ők az az 1%, akiknek nem szól a Balra át. Nekik nem is fog tetszeni, amit itt olvasnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2018. november 27. 20:55
Na, a társadalommérnökök és erőszakis világjobbítók ismét beburkolóznak az olyan szavakba, mint progresszív, meg haladás, oszt ha hatalomra jutnak, hamarosan megint hullani fognak az emberek. Ráadásul megint megfertőzik a hülye, vagy naív fiatalokat, mint ez a tóni.
Aerion
2018. november 27. 15:06
Szegény kisfiúk és kilányok, azt képzelik, megváltoztathatják a társadalmakat. Van egy rossz hírem. Már megváltoztatták. Azok, akik a baloldalnak nevezett politikai tömböt alkotják. Nem most, vagy tegnap, már a reneszánsz óta zajlik ez a folyamat, több kevesebb lendülettel. Szekularizáció-keresztényellenesség-eresztény nélküliség. Jogrendszer-mizantrópia-seszínű embermassza. Gyerekek, a társadalom már megváltozott, már megváltoztattátok. Kapis? Már száz éve ott tartittunk, hogy erre a változásra kell a megfelelő reagálást kiötleni. Ez volt az első nemzetiszocializmus, és mostanság már baromira időszerű a második.
IV. Fawkes
2018. november 27. 11:45
A 6872. idei ploglesszív haladár világmegváltó.
szkeptikus
2018. november 27. 09:42
A jin-yang - ban - szerintem - vannak megfontolandó észrevételek: a világban fellelhető ellentétek egyensúlya mellett működik jól a társadalom. Ahogy a félkezűek (csak jobb vagy bal kezük van) hátrányban vannak, úgy a szélsőségesen jobboldali és a szélsőségesen baloldali kormányok sem szoktak tartósan sikeresek lenni. A verseny és szolidaritás egyensúlyát kellene megtalálni, mert mindkettőre szükség van. És azt nem várhatjuk el, hogy egy vagyontalan, de tisztességesen dolgozó munkásember ugyanúgy lássa a világot, mint a milliomos gyártulajdonosok. Mindkettőjükre szükség van, olyan társadalmat kell(ene) létrehozni, ahol senkinek sem kell attól félni, hogy ha tisztességesen dolgozik, vagy fejleszti a gyárát, akkor is reménytelen helyzetbe kerülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!