Ismétlődő történelem

2018. október 09. 19:21

Hogy mekkora a fordulat, azt jól jelzi, hogy például Vona Gábor, akkor még a Jobbik elnökeként fenyegetőzött, hogy nem szavazzák meg az Alaptörvény módosítását. És hol van már Vona, és mivé lett a Jobbik?

2018. október 09. 19:21
Putsay Gábor
Magyar Hírlap

„Sokat változott a világ azóta, hogy az Országgyűlés 2012 végén megszavazta a letelepedési kötvény bevezetését

Hogy mekkora a fordulat, azt jól jelzi, hogy például Vona Gábor, akkor még a Jobbik elnökeként fenyegetőzött, hogy nem szavazzák meg az Alaptörvény módosítását. És hol van már Vona, és mivé lett a Jobbik? Az biztos, az ellenzéknek kapóra jött a riogatás, hogy mindenféle kétes, elsősorban ázsiai eredetű személyek ellepik Magyarországot, hiszen elég befizetni potom kétszázötvenezer eurót, és élheti itt a világát teljes jogú állampolgárként mindenki, mint Marci Hevesen. Nyilván akik így gondolkodhattak, csak merő hazafiságból azonosíthatták a pénzes kínaiakat Zöld Marcival, a híres 19. századi rablóvezérrel.

A gazdasági környezet viszont úgy alakult, hogy amikor a képviselők megszavazták a harmadik országbeli állampolgárok számára kidolgozott konstrukciót, a piac­ról csak drágán, hat-hét százalék körüli kamattal jutott forráshoz a magyar állam. A minél kedvezőbb kamatozás azért volt akkoriban szinte életbevágó, mert 2012 és 2016 között kellett visszafizetni azt a hitelt, amit még a Gyurcsány-kormány vett fel a Nemzetközi Valutaalaptól. A letelepedési kötvény viszont igazán kedvező kamatozású volt. Az állam 2013 és 2017 között 1,84 milliárd euró névértékben bocsátott ki Letelepedési Magyar Államkötvényt, ami egyúttal azt is jelentette, hogy több mint 9,6 millió eurót, azaz körülbelül hárommil­liárd forintot sikerült megtakarítani a kamatkiadásokon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. október 10. 11:21
Ismétlődő történelem a cikk címe... milyen igaz! „…kezdettől arra törekedett, hogy híveit centralizált, mozgalmi pártként szervezze meg. A párttagok kötelesek utasításait ellentmondás nélkül teljesíteni. A központosított struktúrát és a feltétlen engedelmességet, a katonai típusú szerveződés alapvető elveit alkalmazza politikai szervezetben Magyarországon. Új vonása tevékenységének a kettős szervezés, a legális és illegális tevékenység gyakorlata. A nyíltan fellépő párt mellett létrehozott egy titkos –gazdasági - mozgalmat is. A rokonpártok alapítóitól eltérően - úgy vélekedik, hogy nem elegendő részleges reformokat hirdetni. Teljes rendszerváltozást, forradalommal felérő átalakulást visz végbe, melynek egyetlen garanciája saját pártjának totális hatalma.”
3M..
2018. október 09. 20:51
"Idén eddig 354 eltérő kultúrájú kontinensfoglalót fogadott be Magyarország." http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=119480 Szebb Jövőt!
3M..
2018. október 09. 20:35
Mert a tisztességes befizetők érdekeit tartotta a Mozgalom szem előtt. Én sem szavaztam volna meg. Azóta pedig már köztudott: "Érdemi hasznot nem hozott a letelepedési kötvény az országnak, sőt, 30 milliárd forintot buktak az adófizetők." http://balrad.ru/2018/10/08/valodi-nemmzetthy-ugy-ovek-a-haszon-mi-fizetjuk-a-bukit/ Szebb Jövőt!
kunfia
2018. október 09. 20:29
Értjük,Viktornak,Antinak jó üzlet volt,a magyar államnak nem. Az értelmesebbje pl elgondolkodhatna azon,miért kellene egy állami bombaüzletben offshore cégeknek is részt vennie? Jó kérdés,ugye elvtársak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!