Köszönöm, Csaba testvér!

2018. szeptember 15. 11:00

Az a legelképesztőbb Csaba testvérben, hogy én még egy gyereket se mernék befogadni holnaptól, ő pedig ezt több ezerrel megtette és működik: kapnak enni, van nevelőjük, járnak iskolába!

2018. szeptember 15. 11:00
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Mandiner

Olvasom a Böjte Csaba interjúkat. Sírok és nevetek rajtuk. Tele van élettel minden mondata. Azért írok róla hosszabban, mert példakép és nagyon modern, nagyon hatékony jelenség.

Csaba testvér kommunikációs zseni, kommunikációval nevel, tart kapcsolatot, ér el millió embert, szerez pénzt, segít, lelket önt, bátorít, vigasztal.
Nekem példakép itt a facebookon. Értékeket oszt meg, épít és naponta látni egy-egy gyerekének a sikerét: házasság, unoka, jó iskolai eredmény. Mindig gondolkozom, hogyan lehet, hogy kapcsolatban van a sokezer gyerekkel? munkatársakkal? újságírókkal? és még nekem is válaszol? Mert használja a facebookot és arra használja, ami jó. Ez is mutatja, hogy a modern dolgok nem ördögtől valók, csak jóra kell használni. Ebben is próbálom követni.

Példa az is, hogy az utolsó porcikájáig odaadja magát. Láttam őt egyszer egy előadás után, olyan fáradt volt, hogy majdnem összeesett. Mentek hozzá az emberek és ő az utolsó energiájából mosolygott, mindenkihez volt egy kedves szava. Nem tudom, hogy mikor alszik? Mikor van magára ideje? Féltem. Biztos kap Istentől erőt, hiszen látszik, de akkor is. Hogy bírja? Van az egészben egy hatalmas krisztusi jelenség,

az utolsó porcikáját is nekünk adja: a gyerekeinek, munkatársainak, híveinek.

Példa az is, ahogy hisz a gondviselésben. Meghívott, amikor elkezdte szervezni a stadionos 25. szülinapot. A Három Királyfi önkéntesei is segítettek. Szóval odamentem erre a megbeszélésre, éppen nyomasztott a Három Királyfi adminisztrációja, és ő olyan könnyedséggel szervezte a stadionnyi programot 500 gyerekkel, ahogy én intézem a bevásárlást. Nem voltak excelek, pénzügyi tervek, stratégiák, hanem bumm, bele a közepébe, fantasztikus segítők, jó szándék és bizalom. Kérdezték tőle, hogy mit eszik az 500 gyerek? Mondta, majd rendelünk pizzát.

Azóta is ez a svung hajt, ahogy vezetem a Három Királyfit, jó-jó a szervezettség, de az sose lehet tökéletes. A szándék lehet tökéletes és majd add hozzá a gondviselés pénzt, paripát, fegyvert.

Mert ugye az a legelképesztőbb Csaba testvérben, hogy én még egy gyereket se mernék befogadni holnaptól, ő pedig ezt több ezerrel megtette és működik:

kapnak enni, van nevelőjük, járnak iskolába!

Ami pedig egyszerűen hihetetlen, hogy egyikük sincs börtönben, sőt munkájuk van, családjuk van!

Manapság mindenki pszichológus és hosszú elemzéseket írunk arról, hogy a nem időben fektetett gyerek milyen súlyos lelki traumákat él át, nem csoda, ha bűnöző lesz.

Erre jön Csaba testvér, egy tollvonással áthúzza a pszichológiai okoskodásokat és a traumatizált gyerekekből embert farag, mert nem ő farag, hanem Isten és a gyerekek, mert Csaba testvérnek ez a titka, hogy önállóságra neveli a gyerekeket, hogy magukért legyenek jók, a közösségért és magukért!

Ezt pedig nem csak az árvák tehetik meg, hanem mi mindannyian!

Köszönöm Csaba testvér!

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
delphinus
2018. szeptember 18. 21:51
Lájkok gyűjtéséhez kiváló cikk volt. A bulihoz kapcsolódó estebédet a Hiltonban képzelem el, a Pomodoro a 15 ezres vacsoráival Csaba királyfinak hétköznapi étkezőhelye.
balbako_
2018. szeptember 16. 14:59
Az ilyen emberek az oszlopai a kereszténységnek, ők adják a gerincét.
Természetes Orbánizmus
2018. szeptember 16. 08:54
Kitartást kívánunk Csaba testvérnek! Nemzetmegtartó és nemzetgyarapító munkát végez, mert lehet, hogy Vasile megy be a kapun, de már egy Laci jön ki!
krotak
2018. szeptember 15. 16:20
Döntsön valaki okosan... A Szahel-övezetben tízmilliók éheznek, szomjaznak, naponta ezrek halnak meg. A Kárpát-Medencében elviselhető az éghajlat, van víz, jó a termőtalaj; egyik oldal szerint mindenkit be kell engedni, aki útnak indult. Alakulóban van egy másik oldal: 10 000 Csaba atyára van szükség, akik mindegyike humanitárius-keresztény-keresztyén alapon befogad fejenként 10 000 migránst. Normálisan csak a magyar kormány gondolkodik. Nem tudunk Etelközbe menekülni, mert a keleti határon nem töltetlen fegyverrel járőröznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!