A nagy zuhanás

2018. szeptember 28. 09:52

A Závecz szerint öt hónap elteltével kétszázezerrel, a Medián szerint viszont közel félmillióval nőtt a Fidesz tábora!

2018. szeptember 28. 09:52
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Vizsgáljuk meg az április 8-i választások végeredményét. A Fidesz mindösszesen 2 824 206 voksot kapott április 8-án. Ez pedig a következőképpen oszlott meg: idehaza kapott 2 608 086 voksot, a határon túlról pedig 216 120 voksot. Mivel sem a Medián, sem a Závecz nem méri a határon túli magyarok pártpreferenciáit ilyenkor, így nekünk csak az a 2 608 086 szavazat a fontos.

Tehát ennyit kapott a Fidesz–KDNP-pártszövetség áprilisban. Ehhez képest a Závecz szerint öt hónap elteltével kétszázezerrel, a Medián szerint viszont közel félmillióval nőtt a Fidesz tábora! És ehhez képest kéretik értelmezni a Medián mostani »felfedezését«, amely szerint félmillióval csökkent volna. Ami abban az esetben értelmezhető csupán, ha az előző hónapokban a Medián 3,5 millió szavazót mért a Fidesz–KDNP-nek.

Ami lehetséges, de tudjuk, hogy ez csak a »győzteshez húzás« eredménye, ekkora szavazótábora a pártszövetségnek soha nem volt. Ám a 2,8 millió is több mint az ellenzéké összesen.

Ezek a tények. A többi ócska propaganda és vágyálom. És mégsem a miénk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2018. szeptember 30. 08:02
1.: Orbán Viktor a népszerű és a párt öregjei. Vegyük ki őket és úgy tessenek népszerűséget mérni.(48 éves vidéki jobboldali vagyok, mindig -nemcsak 2006 után - a Fidesz mellett voltam) 2.,Ezt az írást remélem, megismétli Bayer Zsolt az EU és az önkormányzati választások után, amikor majd bejelentik az elkerülhetetlen nyugdíjkorhatár-emelést és meglehet azt is, 2022-től Orbán Viktor kiszáll a versenyből. (EU, ENSZ,közt. elnök stb.)
Akitlosz
2018. szeptember 29. 19:26
"A Závecz szerint a Medián szerint ... Ezek a tények." Nem, ezek nem a tények, ezek a vélemények. Éppen azért is ennyire különbözőek. Tessék választást tartani jövő vasárnap és akkor azon kiderülnek a tények!
gonterl
2018. szeptember 29. 08:33
A növekedés határai! Az MSZMP is megnövekedett, és a végén összement. A lufit is nagyra fújhatjuk, de a végén szétpukkanhat.
Mich
2018. szeptember 28. 17:05
Ha ma lenne szavazás, akkor a hazai szavazók 56 százaléka szavazna a Fideszre (ehhez jönnek még a határon túliak...) - ami bő kétharmadot jelent a Parlamentben... A többi ócska libsiboslináci propaganda és vágyálom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!