Puzsér lesz Budapest főpolgármestere?

2018. augusztus 07. 19:17

Sok mindent lehet állítani Puzsérról, de azt biztos nem, hogy ne őrizné független gondolkodó identitását, mint a Szent Grált. Azt is ki lehet jelenteni, hogy soha nem volt hajlandó korrumpálódni semmilyen előnyért, ami érv a bizalomra.

2018. augusztus 07. 19:17
Nuszbaum Tibor
Reflektor

„Tarlós István éppen azt lebegteti, hogy elindul-e vagy sem. Én azt mondom, ne adjunk túl sokat ezen kijelentésekre jelen pillanatban, hiszen Tarlós olyan vén róka, olyan vérbeli politikus, aki minden bizonnyal a háttérben kevergeti a kártyákat, és a végén úgyis nála lesz az ász.

Nagy az esély arra, hogy vele szemben kell felmutatni valakit, akinek jövő ősszel valós esélye lesz, hogy az emberek közvetlen akaratából vezethesse Budapestet.

Ennek a jelöltnek hitelesnek kell lennie, rendelkeznie kell igazi gondolatokkal, mit akar kezdeni a fővárossal a 21. században. Fontos, hogy kellően ismert és népszerű legyen, és az sem elhanyagolható, hogy olyan integratív személyiségnek kell lennie, akire voksolnának az ellenzéki szavazók a Jobbiktól egészen a P-ig.

Azt hiszem nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy jelenleg nincs olyan ellenzéki politikus, aki mindezeknek a kritériumoknak meg tud felelni. Ugye a régi baloldali pártok Karácsony Gergelyt igyekszenek betolni abba a pozícióba, hogy ő lesz a Fidesz kihívója. Suttogó propagandával már az idei országgyűlési választások óta hallani, hogy ugyan bukta listavezetőként április 8-at, de Budapest az más, ott eljöhet az ő ideje.

Ez így szépen hangzik, csak a probléma az, hogy lehet, Karácsony rendkívül népszerű a még megmaradt MSZP és DK egyre idősödő, de lelkesedését soha el nem vesztő keménymagjának köreiben, de kb. ennyi is az a szavazóbázis, akiket meg tud szólítani. A Jobbik nyilván nem fog támogatni egy olyan jelöltet, aki már számtalanszor hozzádörgölődzött a gyurcsányi világhoz, az LMP-t pedig Karácsony nem egyszer árulta már el, önmaguk arconköpése lenne ezek után kampányolni neki.

Ebbe a csendes, állott vízbe dobta be a féltéglát Puzsér Róbert, aki Facebook-oldalán vetette fel, hogy esetleg ő is megmérettetné magát. Mégpedig konkrét felvetésekkel. Sétálóövezetet akar, kevesebb autót, több zöldet, öntudatosabb, önmagáért tenni akaró és közösséget alkotó fővárost. Ez már most szélesebb spektrum, pozitívabb vízió, mint amit 30 éve bármelyik esélyes főpolgármester-jelölttől hallhattunk. 21. századi gondolkodás végre, így majd két évtizeddel a 20. század vége után.

Sok mindent lehet állítani Puzsérról, de azt biztos nem, hogy ne őrizné független gondolkodó identitását, mint a Szent Grált. Azt is ki lehet jelenteni, hogy soha nem volt hajlandó korrumpálódni semmilyen előnyért, ami érv a bizalomra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. augusztus 09. 07:54
Puzsér egy bérelhető hang és hóhányó..
drkovax
2018. augusztus 08. 13:38
"Sok mindent lehet állítani Puzsérról, de azt biztos nem, hogy ne őrizné független gondolkodó identitását," Hogy kerül ide a "gondolkodó" ? Puzsér esetében ez fogalmilag kizárt ...
Harangláb
2018. augusztus 08. 10:30
...Igaz, a Demszky is elvót vagy húsz évig szakértelem nélkül...
Harangláb
2018. augusztus 08. 10:28
"Sok mindent lehet állítani Puzsérról, de azt biztos nem, hogy ne őrizné független gondolkodó identitását, mint a Szent Grált" ...És?!...Ettől valaki jó főpolgármester???...Ki ez a tudatlan fickó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!