A BMW-vel üzentek is

2018. augusztus 08. 07:16

A tőke kedveli a politikai és piaci biztonságot, szemben a balliberális összevisszaságal.

2018. augusztus 08. 07:16
Boros Imre
Magyar Hírlap

„A siratókórus máris beindult, szerinte túlzottan függünk az autógyártástól, mi lesz, ha jön egy kis válság, és az autók nem lesznek olyan kelendőek? Akkor is sírnak, ha ők is tudják, hogy nem mellesleg a prémium márkák iránti kereslet érzi meg legkevésbé a válságokra. Idézzük ide ehhez még a környékbeliek autókibocsátási számait 2017-ből, hogy végképpen lehiggadjunk. Mi tavaly félmillió személyautót gyártottunk, a fele akkora népességszámmal bíró szlovákok egymilliót, a csehek pedig 1,4 milliót. Lehet, hogy ők vakmerőbbek?! A siratókórus pedig inkább a devizafüggést választaná talán?

Végül térjünk rá arra is, hogy miért van a BMW-s befektetésnek különleges, további üzenetértéke. Emlékszünk még arra a vágóképre, amin a Daimler – ahová a Mercedes tartozik – főnöke lelkendezett a migránsok Németországba érkezésén, és bennük a motivált munkavállalókat vélte felfedezni? Azóta ők is a kecskeméti bázis megduplázásán dolgoznak. Üzleti döntései mérlegelésénél a német nagyipar látszólag keveset törődik a hivatalos német politikai vonalvezetéssel és Magyarországra jön – miközben a politika folyton elmarasztal minket. (Lehet, hogy a cégvezetők azt gondolják, hogy Angela Merkel napjai úgyis meg vannak számlálva, az élet pedig utána is folyik tovább?)

A BMW-ről azt mondják, hogy a végső döntésben komolyan nyomott a latba, hogy Debrecen rendelkezik kereskedelmi repülőtérrel. Nem feledkezhetünk meg azonban a korábban említett hazánk fiáról, Anisits Ferenc világhírű BMW-s motorfejlesztő mérnökről. Joggal gondolhatják a cég tulajdonosai, hogyha ilyen mérnököt a kommunista időkben is ki tudott bocsátani a hazai műszaki felsőoktatás, akkor ez talán ma is sikerülhet. Reméljük, ebben a törekvésünkben a BMW is segítségünkre lesz, hasonlóan a többi nagy német prémium gyártóhoz. Feltételezhető, hogy Anisits – aki 2014-ben komoly magyar állami kitüntetést kapott – hazánkhoz hű lobbitevékenysége is sokat számított a cég döntésében. Ráadásul a debreceni telephely több szempontból is célszerű, észszerű és még méltányos választás. A környék, beleértve a szomszédos Erdélyt, Kárpátalját, sőt Kelet-Szlovákiát, viszonylagos bőséggel kínál munkavállalókat, köztük számos magyar anyanyelvűt. A munkaerő-merítési bázis – schengeni alapon – kiszélesedett, és talán Ukrajnával is meglehet egyezni, s ebben segíthet a határon túliak magyar útlevele.

A fő üzenet azonban úgy hangzik, hogy a termelő tőke kedveli a politikai és piaci biztonságot, szemben azzal a balliberális összevisszasággal, amely manapság egyes európai kormányok produkálnak. Ki más tudná ezt a különbséget jobban értékelni, mint a német átlagnál hagyománytisztelőbb dél-német régiók, főként a bajorok?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2018. augusztus 08. 15:01
Nem is tudtam, hogy ez az ember még él. Na, az a kérdés a BMW kapcsán, hogy akkor most az, amit Szöllősi Úr a 2Rule kapcsán írt, miszerint "furcsa és viszolyogtató, hogy az ellenzéki sajtó a rezsicsökkentés, a bankadó és egy sor más hasonló ügy után megint a multicégeknek szurkol." Ezek szerint a BMW nem multi? Vagy a fidesz lett ellenzéki? Vagy ez nem olyan multi, hanem másmilyen? Help!
puszika
2018. augusztus 08. 11:45
Köszönjük Imre! Arra meg tudjuk a választ csak nem is ordítjuk bele a magyar valóságba, amit az LMP meg a többi ellenzéki párt tesz. Azzal a magatartással, hogy "VESSZEN AZ ORSZÁG HA NEM VAGYUNK HATALMON", 20-30 évre kiírták magukat a társadalomból. Feltételezhető,talán addigra meg jön az eszük. De ez egyáltalán nem biztos!!
ellenforradalmár
2018. augusztus 08. 11:26
Pár évig nem fizetnek TAO-t. És akkor mi van? De szja-t, áfa-t és a többi adónemet meg igen. Remélem értve vagyok, te kis szellemi toprongy?
billwilson
2018. augusztus 08. 08:35
mi van komcsikám, a globalista háttérhatalmi imperialista karvalytőkét már nem kell megállítani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!