’68 májusa nélkül ugyanott tartanánk

2018. augusztus 22. 12:21

Jobboldali körökben hajlamosak azt hinni, hogy a jelenkor minden baját a „hatvannyolcasok” kártékony hatása magyarázza.

2018. augusztus 22. 12:21
Alain de Benoist
Boulevard Voltaire

„Hatvannyolc májusa milyen változásokat hozott a franciák életébe?

Összességében nem túl jelentőseket. Egyeseknek a nagy félelem időszaka volt ez, másoknak egy szép buli, és nem mindennapi látványosság volt mindenki számára. Ám azok az országok, amelyekben nem került sor a hatvannyolcas májusra, pontosan ugyanazon a fejlődésen mentek át. Jobboldali körökben hajlamosak azt hinni, hogy a jelenkor minden baját a »hatvannyolcasok« kártékony hatása magyarázza, a tradicionalista katolikusok közül pedig sokan gondolják azt, hogy az egyház válsága teljes mértékben a második vatikáni zsinatból fakad. Valójában mindkét esetben sokkal messzebbre kell visszamennünk. A keresztény civilizáció hanyatlása, ami a szemünk előtt zajlik (a keresztény civilizációról, és nem a kereszténységről beszélik), sokkal régebbre vezethető vissza, így például a paraszti világ felszámolására, ami megfosztotta az egyházat falusi tartalékaitól. Hatvannyolc májusa ugyanígy nem tett mást, mint hogy kikristályosított egyes tendenciákat, amelyek már az ötvenes évek óta kifejtették hatásukat: a nők tömeges belépése a munkapiacra, a család felbomlása, az individualizmus felemelkedése, »dekonstrukciós« ideológia és így tovább. ’68 májusával vagy nélküle ugyanott tartanánk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. augusztus 23. 12:01
Benoist! Minek ez a rengeteg elmebeteg duma a kikristályosodásról meg a többiekről. Légy őszinte/ez nem libsi tulajdonság/! Minden áron a hatalomba akartatok kerülni,és ehhez a világ LEGPISZkOSABB PÉNZÉT sem átallottátok használni. Ehhez a legvéresebb IDEOLÓGIA TÁRSULT! VÉR? Az is folyt rendesen! És ezt a erőszakot akarod itt eladni úgy mintha a szüzek pálmaágas vonulása lenne? Na húzzál el!!!
balbako_
2018. augusztus 22. 14:43
Ja, egy szép buli, Párizsban háborús állapotok dúltak irtózatos pusztítással.
OberEnnsinnen
2018. augusztus 22. 14:42
1. Az elégedetlenség általános szellemének létrehozása: Mecénások/titkosszolgálatok és még titkosabb "filantróp" emberbarátok pénzelnek mindent és mindenkit, aki a fennálló társadalomkép ELLEN ír, játszik, fest estébé... 2. Az így létrejött hiszterizált vákumban - mert az elutasítás szükségképpen vákumban manifesztálódik - a társadalmi körkép úgy festhető immár a mecénások szája íze szerint, ahogyan és amikor ők rendelik. Nők felszabadításától-gender LMBTQ-ig... Az ezredforduló, 900-as évek, 20-as, 30-as estébé évek Mecénásai=minden esetben kapcsolatban álltak a szabadkőműves újvilág NGO-kal. Ez a Mecenatúra már a kisgyermekek oktatásával kezdve belép- erőszakosan - a gyanútlan fehér ember világába, majd a felsőoktatás, egyetemek, művészetek estébé-ken keresztül NEM KIZÁRÓLAGOS PÉNZTÁMOGATÁST JELENT. A Mecenatúra egy hálózat, amely - valójában maffia felállásban működik. Minden Mecenatúra végállomásán minden esetben a Rothschild-jelenség, Rothschild-hatás áll.
Mich
2018. augusztus 22. 13:38
"’68 májusa nélkül ugyanott tartanánk"... Az nagyjából(!) igaz lehet, hogy hosszabb távon ugyanoda jutunk el... de azért nem mindegy, hogy közben van-e egy "Francia Forradalom", Napóleon, Hitler, orosz megszállás, amerikai bombázások, 1968...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!