Gépeltérítés

2018. július 26. 11:46

Pár utas még meg is tapsolta Erssont, aki tulajdonképpen morális erőszakot alkalmazva eltérített egy repülőgépet.

2018. július 26. 11:46
Veczán Zoltán
Magyar Hírlap

„Nem tudom, nem tudhatom, ezért nem is ítélkeznék ilyen magabiztossággal – de más médiumok újságírói sem voltak nálam tájékozottabbak, amikor felállva tapsolták a lány The Guardian cikke nyomán elterjedő performance-át, amelynek stílusa kísértetiesen hasonlít a média egy részétől megszokott viselkedésre: »közvetítése« során kerek arca valóságával teljesen kitölti a kamera képét, s valójában csak a saját álláspontját ismételgeti fel-alá masírozva a repülőn. A viselkedését illető kritikákat, kérdéseket pedig saját hangjának felhangosításával nyomja el; amikor például valaki követeli, hogy üljön már le, mert a repülőgép többi, jó pár tucatnyi utasa szeretne elindulni útjára, morális jakobinusként már rá is csattintja a guillotine-t, mondván, az illetőnek fontosabb a saját ideje, mint egy emberélet. Egy az egyben hozza a social justice warrior összes sztereotípiáját: magának vindikálja a teljes igazság ismeretének és a morális ítélkezésnek a privilégiumát, közben elnyomva minden más véleményt vagy információt, saját jo­gait pedig mások rovására terjeszti ki eme vélt igazság nevében, megszegve a repülőgépen érvényben lévő szabályokat, és a törvénnyel szembemenve korlátozva legalább félszáz ember szabad mozgását.

Ami ennél nagyobb gond, hogy a nyilvánosság segítségével felül is tudta írni a szabályokat: a repülőgép személyzete nem merte leszedni a gépről, engedtek a követelésének, s ami még ennél is szomorúbb, pár utas még meg is tapsolta Erssont, aki tulajdonképpen morális erőszakot alkalmazva eltérített egy repülőgépet. Kérdés, hogyan folytatódik ez az abszurd dráma: eléri, hogy büntetlenül megússza a performance-ot, vagy azt, hogy a migránst tényleg ne toloncolják ki? Mármint nem azt, hogy felülvizsgálják az ügyét, hanem hogy pontosan az történjen, amit ő akar. Mert egy píszí demokrata úgy érvényesíti az akaratát, mint a tálibok. Erőszakkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2018. július 27. 09:42
Elképesztő, hogy egy kisiskolás lelkivilágú hülye picsa egyetemre járhat és választójoggal rendelkezik.
nyugalom
2018. július 26. 18:23
a kis szende szüzike nem más, mint egy ostoba hisztis! Sikerült is a címlapokra kerülnie! Íme az pár perces népszerűség. Most jön a büntetése!
figyelő4322
2018. július 26. 15:50
A libsi hóvirág tettét egyáltalán nem tartom morálisnak. Nagyon is immorális volt. Nem is ismerte a férfit, nem tudhatta, milyen szándékkal ment az Svédországba. Nekem úgy tűnik, hogy e nőnemű lény általános világképe, tudata arra van beprogramozva, hogy minden illegális bűnözőnek, szélhámosnak álljon nyitva az ország, még talán terroristáknak is. Ez a destruktív, anatchista agyi állapot az őrület szélén támolyog.
xoltan
2018. július 26. 15:44
Alkalmaztak mar a kedves iro ellen eroszakot? Mar nem moralisat, hanem igazit? Mert akkor ertene hogy mi a kulonbseg. Oka van, hogy a normal eroszak bunteto jogi kategoria a moralis meg nem. Mit szeretne az iro? Safe space burokban elni ahol nem eri moralis eroszak? Nem kell szembesulni azzal, hogy rengeteg ember szenved a vilagban es o tehetne is valamit, de nem tesz? Nem tudok errol az esetrol. Altalaban ezek az emberek irritalnak, es lehet kiosztottam volna a holgyet, hogy igen, az en idom, az en eletem fontosabb nekem. Nem beszelve a rengeteg penzrol amit lenyegeben arra koltottem hogy A-bol B-be X idon belul eljussak. Ellenben ha senki nem volt aki ezt megtegye, akkor vagy nem volt vele komoly bajuk, vagy nem csak a holgy keszulekeben van a hiba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!