Ne fogjunk semmit a butaságra

2018. július 16. 17:47

A progresszív oldal nem mond olyasmit, ami a körúton vagy a Szent István parkon kívül hasonlítana a megélt tapasztalatokra.

2018. július 16. 17:47
Tamás Pál
Népszava

„A rutinos ex-politikus, Horn Gábor A butaság hatalma című utolsó írásában, mindenféle helyes dologról beszél, amikor régi-új ellenzéki politikákat sürget. De alapvetően, egzisztenciálisan és stratégiailag téved, amikor »butának« nevezi a társadalmi többséget. »A butaság hatalma ül most tört az országon« – írja, és ez a szó szoros értelmében kártékony. Nem egyszerűen lekezeli a közvéleményt, amikor azt sugallja, hogy nem hallották meg a mi okosságainkat, esetleg nem engedték nekik, hogy meghalljanak bennünket. Hanem – véletlenül vagy szándékosan, de – felmenti az ellenzéket. (...)

A kormányoldal nagyon sok újat nem mond, de azt legalább begyakorolta, a közönség egy része meg elvan ezzel. A progresszív oldal pedig nem mond olyasmit, ami a körúton vagy a Szent István parkon kívül hasonlítana a megélt tapasztalatokra. És ez nem butaság kérdése. 

Amit mond, azt egyébként a pesti egykori munkás elővárosokban sem értik, de ott még egyelőre a baloldali pártoknak van valamilyen hitelességük, akárkik mondják is fel a sokszor ott is értelmezhetetlen szövegeket. De hát ez a kegyelmi időszak sem tart túl sokáig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libantkomcsi
2018. július 17. 11:32
A Népi Demokratikus nagyon haladó oldal.
Agricola
2018. július 17. 10:03
Mitől lehet "A progresszív oldalt" annak nevezni, ha nem mond olyasmit, ami a körúton vagy a Szent István parkon kívül hasonlítana a megélt tapasztalatokra. Amit mond "A progresszív oldal", azt "Újbeszél" nyelven mondja, az értelmezhetetlen szövegeket egyébként a pesti egykori munkás elővárosokban sem értik.
catalina9
2018. július 17. 09:36
A progresszív oldal..." magyarul: ájtatos kútmérgezők...
Budai Katalin
2018. július 16. 23:21
Jézus Mária! Ki a fene mondta a ballibsi oldalra, hogy progresszív? Csak nem saját maguk? Valamikor úgy tanították, hogy az öndicséret mindig büdös. Szerintem ez egy örökérvényű mondás. Mi a fene a progresszív egy Szanyi Tiborban, egy Szél Bernadettben, vagy mondjuk egy Karácsony Gergelyben, vagy akár egy Tamás Pálban? Ők mind a bukott baloldal túlélő senkijei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!