Jog a damaszkuszi úthoz

2018. június 11. 17:45

A rasszizmus elleni harc fő akadálya ma nem a Jobbik, hanem Magyarország kormánya.

2018. június 11. 17:45
Herényi Károly
Népszava

„A rasszizmus elleni harc fő akadálya ma nem a Jobbik, hanem Magyarország kormánya. A migránsellenes kormányzati propaganda melegágya a rasszizmusnak, ez a legkártékonyabb szocializációs folyamat. A Soros György elleni szennyáradat pedig az antiszemitizmust gerjeszti. Ha a menekültek elfogynak, a gerjesztett gyűlölet akkor is marad, csak más célcsoportok után néz. Mifelénk mindig kéznél van a honi cigányság és zsidóság. Most is jól fognak jönni, no nem nyíltan, hanem kettős beszédbe kódolva.

A Fidesz egy párttól, a Jobbiktól félt. Vona Gábor pártja volt az egyetlen, amely érzékelhető, sőt mérhető vidéki aktivitással bírt. A magukat demokratikusnak nevező pártok egytől egyig a városi értelmiséget célozták, amelynek létszáma korlátos, ezért nem nőtt a támogatottságuk. Az »egy a tábor, egy a zászló« politikának következménye a centrális erőtér kialakulása. A Fidesz középen, tőle balra a demokratikus ellenzék, jobbra pedig a Jobbik. A két oldal a Fidesz forgatókönyve szerint soha nem ér, vagy érhet össze, következésképpen a kormánypárt kimozdíthatatlan a hatalomból. Így is lett.

De vajon mi kényszerítette az ellenzéket arra, hogy a Fidesz forgatókönyve szerint alakítsa szövetségi politikáját? Mikor jön el annak az ideje, hogy saját forgatókönyvük alapján taktikai és stratégiai céljaikat harmonizálva kezdjenek el dolgozni? Egyáltalán, képesek saját forgatókönyvet kidolgozni? Adnak-e jelet viselkedésük változtatásának szándékáról? Vagy ugyanúgy, pártérdek vezérelte akarnak nekivágni a jövő évi két választásnak?

Ameddig nincs ilyen ellenzéki forgatókönyv, marad a Jobbik egységes ellenzéki elutasítása. És még valami marad: a Fidesz kormány, a maga ellenzékével. És mindez a politikai katyvasz az ország, a nemzet nyakán.

Ötszáz éve Luther Márton azt találta mondani, minden órának megvan a maga parancsa. Egyéni és közösségi sikereink alapja az, hogy megértjük-e az óra parancsát. Ha magyar polgárok megértették, és többen szavaztak a leváltásra, mint a kormány maradására, az ellenzéki pártok miért nem értették az óra parancsát? A május elsejei semmitmondó párbeszéd nélküli pártbeszédek nem sok reménnyel kecsegtetnek arra nézvést, hogy valaha megértik. Akkor, mi végre is léteznek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. június 12. 18:02
Látom elég jelentős közutálatnak örvend Herényi. Ami persze nem véletlen egy ilyen gerinctelen köpönyegforgató esetében.
Volo
2018. június 12. 17:14
Te beteg vagy Herényi!
tóth mária
2018. június 12. 16:47
Sunyi és herényi vagy, Herényi!
Magnólia
2018. június 12. 16:07
Lepcses szájú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!