Willkommenskultur: utána az özönvíz

2018. május 29. 11:00

Ha egyszer beindul a Willkommenskultur, a felelőtlen döntéseket nem lehet visszacsinálni, a következményeket pedig nem csak azok szenvedik el, akik megnyitották a határokat.

2018. május 29. 11:00
Bunford Gerda
Mozgástér blog

„A migránsok = gazdasági fellendülés képletbe tehát némi hiba csúszott, és a célországok most próbálják menteni a menthetőt. A Német Vöröskereszt például azzal az ötlettel állt elő, hogy a munkanélküli, képzetlen migránsokat tanítsák be kamionsofőrnek. Az elképzelés egyébként nem új, Angela Merkel már korábban is felvetette, de 2016 szeptemberében a sofőroktató szövetségek megtagadnák a kancellárasszony kérését. Nem is csoda, hiszen néhány hónappal korábban történt a nizzai terrortámadás, amikor egy bevándorló egy 19 tonnás teherautóval hajtott az ünneplő tömegbe: 86 embert halálra gázolt, és további 400-at megsebesített. Merkel pedig valószínűleg később sem látta jónak előhuzakodni a témával, hiszen 2016 decemberében egy kiutasított líbiai migráns épp egy kamionnal rendezett mészárlást a berlini karácsonyi vásáron: miután megölte a teherautó lengyel sofőrjét, a tömegbe hajtott, megölt 11 embert és súlyosan megsebesített további 50-et. Hasonló gázolásos terrortámadás történt Stockholmban és Londonban is.

Németország migrációs politikáját továbbra is a káosz kifejezés írja le a legjobban. Merkel a kameráknak szigorításokról beszél, miközben új családegyesítési törvényt fogadott el, miszerint a migránsok közvetlen rokonaikat is Németországba vihetik. Németország 2017-ben 6000 milliárd forintot költött a bevándorlókra, az elkövetkező négy évben pedig 17 milliárd forintot fognak költeni a német adófizetők a migránsaikra – naponta. Mindeközben a németek közel 80 százaléka nem bízik a saját országának migrációs hivatalában.

Németország, az Európai Unió legnagyobb gazdasága, a közösség vezető politikai ereje tehetetlenné vált saját hazájában. A németek ma már nem dönthetnek arról, hogy kikkel éljenek együtt, csak sodródnak az árral. Ez a tanulság számunkra is: ha egyszer beindul a Willkommenskultur, a felelőtlen döntéseket nem lehet visszacsinálni, a következményeket pedig nem csak azok szenvedik el, akik megnyitották a határokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. május 29. 17:16
"A Német Vöröskereszt például azzal az ötlettel állt elő, hogy a munkanélküli, képzetlen migránsokat tanítsák be kamionsofőrnek." Ezek szerint a német vöröskereszt a fekete félhold alsegédterrorszervezete. Lenne pofájuk az áldozatokkal megfizettetniük a gyilkosaik kiképzését. Belegondolni is rossz, hogy mi történne, ha egyszerre kezdene el akciózni sok kamionos terrorista.
atila68
2018. május 29. 16:50
Franciák meg most emelnek piedesztálra valami bukott cirkuszi akrobatát egy megrendezett jelenet okán.
zakar zoltán béla
2018. május 29. 14:27
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mich
2018. május 29. 13:02
"Ha egyszer beindul a Willkommenskultur, a felelőtlen döntéseket nem lehet visszacsinálni." Ez nyilvánvaló. Sokan (pl. Európa vezetői) nem képesek felfogni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!