Üdvözlet Facebookisztánban!

2018. április 17. 19:35

Véleménydiktatúra kialakítása zajlik éppen, amelynek nemcsak elszenvedői, hanem akaratlanul is aktív részesei vagyunk. Ez az igazi gondolatrendőrség.

2018. április 17. 19:35
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Amikor pedig ez bekövetkezik, akkor jön az értetlenség, a tomboló harag, a hergelés és a pusztító gyűlölet korszaka. Így már lehet alaptalan, bizonyítást és logikát nélkülöző vádakkal heccelni a népet, vagy elodázni a következtetések levonását és a felelősségre vonást. Ezek az emberek inkább kizárják azokat, akik esetleg egy másik nézőpontot képviselnek. Elsiklanak a lényeg felett, a valódi bűnösök pedig megúsznak mindent. »Csak nyomd meg azt a gombot, és azzal már minden problémád megoldódott« – suttogja az a bizonyos hang. Láthatjuk és tapasztalhatjuk ezt nap mint nap.

Véleménydiktatúra kialakítása zajlik éppen, amelynek nemcsak elszenvedői, hanem akaratlanul is aktív részesei vagyunk. Ez az igazi gondolatrendőrség. Csak egy adott szempont, egy adott vélemény számít, amelynek elfogadásához elsöprő düh, harag és mocskolódás társul. Mert ahol nincsenek érvek, ott személyeskedés van. Igen érdekesnek találom, hogy akik a sokszínűség, a szabadság, az elfogadás és a párbeszéd mellett kardoskodnak nap mint nap, azok nemhogy figyelmen kívül hagyják, de egyenesen erősítik a szakadék kialakításának folyamatát. Ma már mindenki lehet választási szakértő, ma már mindenki lehet gazdasági szakértő, ma már mindenki mindenhez érhet, indíthat blogot vagy oldalt, ahová szabadon, érvek nélkül firkálhat, amit akar, hogy aztán mások mindenfajta megkérdőjelezés nélkül átvegyék azt. Mert ami az interneten van, az biztos igaz. Főleg ha arról és úgy szól, amit az adott személy tart irányadónak. Ha pedig valaki kritizálni merne, merné, akkor arra ott a törlés gomb. Így jön el a Rékasi Zsigik korszaka. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hbond
2018. április 18. 12:20
Beragadt néhány Rékási Zsigmond a Mandinerre is. Nem enged kommentelni a hvg, 444, index? Minek írogatnak ide féleszűségeket? Költői kérdés, ez nyilván egy fontos küldetés. 4 évente van választás, de ugyanazzal formával a 4., 5., ... választás is hasonló eredményt hoz majd. Nem itt kell siránkozni, ha olyan fosra szavaztok, amire a többség nem akar.
Pelso j.
2018. április 18. 05:17
"Csak egy adott szempont, egy adott vélemény számít," Ja, köreidben. S ennek erősítéséért még pénzt is kapsz.
*ufó*
2018. április 18. 00:28
Zsigmond Rékasi oldalán amúgy ez van: A kormány eljutott a facebookig is... sorra szedik le a hozzánk köthető képeket, videókat, posztokat. Tisztelettel kérlek titeket, hogy ne hagyjuk elnémítani magunkat! Ha velünk vagytok, fejezzétek ezt ki az oldalatokon, tegyétek ki ezt a képet borítóképnek. Így mindenki láthatja, hogy igenis sokan vagyunk! Előre Magyarország! Még valami Nagy Dóra: Rékasi Zsigit, egy 17 éves fiút, mert kimondta, meztelen a király, csütörtöktől a rendőrség 3 napig bent tartotta. Tudjátok? És tudjátok, hogy ez egy szabad ország? fészbúk üzenet, így is azért megvolt a dupla békemenet a szombati demonstráción. így is, sőt
*ufó*
2018. április 18. 00:05
Eleve szánalmas a cím: facebookisztán fészbúkisztán, mindenki értené, de Te gyáva vagy ehhez is -- Így jön el a Rékasi Zsigik korszaka.--- tegező viszonyban vagytok, de fikázod, így legyen barátod bármely fideszes kommunista senki Eddie Cochran C'mon everybody https://www.youtube.com/watch?v=Qadw2rFiaJc annyi tanácsot adtam itt, hogy jobb legyen az országnak, a népnek, ahány fideszférget lemostam, sőt tessék itt van még egy, nem egy Ákos, de tudja a csízíót amit a szerencsétlen nyomorult fidesznyik dalnokok csak nyomoznak ... hogyan szólítom meg a tömeget ? hogyan lépek be ? hogyan vagyok hiteles ? .......... komolyan, hogy tudtok ilyen senkik lenni ? ez tényleg érdekel ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!