Egy nerenkívüli helyzetjelentése a kisúgásról

2018. január 08. 18:16

Ha csak egy hajszálrepedésnyire is, de megtört a fideszes tömb rezzenetlen és tökéletesnek látszó egysége.

2018. január 08. 18:16
Lévai Júlia
HVG

„Orbán kalapozó levelével kapcsolatban van itt egy fontos mozzanat: hogy ugyanis erről a levélről mi, gyarló nerenkívüliek kizárólag azért tudhatunk, mert néhányan a nerlakók közül elkezdtek kisúgni nekünk. 

(…)

Ilyen kisúgás eddig még nem volt. És bár azt nem tudhatjuk, hányan küldték vissza a NER-tagsági jelentkezésüket, sőt, még azt sem, hogy általában is pontosan hányan minősülhetnek nerlakóknak, egy dolgot azonban látunk: ha csak egy hajszálrepedésnyire is, de megtört a fideszes tömb rezzenetlen és tökéletesnek látszó egysége. Akadt közöttük négy-öt ember, aki kikiabálta az addigi bezártságából, hogy számára itt valami nagyon nincs rendben. És bár a polgári autonómia védelme most csupán az anyagi érdekek védelmére korlátozódik, miközben az orbáni rendszer által ugyancsak megtámadt morális és kulturális érdekekről szó sem esik, ez így is biztató. Ráadásul megtiszteltetésnek tekinthetjük, hogy a kisúgók minket, nerenkívülieket is beavattak végre egy problémájukba. Sajnos azt eddig egyikük sem fogalmazta meg, hogy valójában miért is okozott benne visszatetszést a levél, viszont mi éppen ezért azzal tudjuk viszonozni a bizalmukat, hogy beleképzeljük magunkat a helyükbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2018. január 09. 15:25
Nem, hülye p.csa, nem kisúgnak, hanem fajtád beépül, mondhatni kémkedik. Nos, ez a változat tetszik?
Mich
2018. január 09. 13:38
Gagyi libsibolsináci propagandista... "rezzenetlen és tökéletes egység" SEHOL sincs (pl. egy sziklatömbben sem...) Hogy van a kormányoldalon néhány "kisúgó"...? Hol van ez ahhoz képest, ami a libsi-bolsi-náci Katyvasz minden bűzös bugyrában történik, nap mint nap...?!
puszika
2018. január 09. 12:02
Na látja Juliska! Önöknél az ilyesmi kisugásra megy. A Fidesznél meg előre bejelenti az elnök!! Az látszik,nem volt órásmester a családjában. ÁLLANDÓAN KÉSIK!
néhai Ch.Pilot
2018. január 09. 11:55
Az élet apró örömei, Júlia! Ragadd meg, mert nagyobb nem lesz a te életedben már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!