Mindennap beszélgetek Istennel

2018. január 29. 11:52

A mondás: „Vigyázz, hogy mit kérsz, mert teljesül”, igaz, úgyhogy ezért veszélyes is. Interjú.

2018. január 29. 11:52
Borbély Alexandra
Evangélikus.hu

»Nagyon hálás vagyok, hogy a Jóisten megadta ezt nekem, és mégis ilyen igazságos az élet. Mert nekem van Istenem, akivel beszélgetek« – nyilatkozta az Indexnek. »Beszéltek« azóta? »Megbeszélték« az Európai Filmdíjat is?

Mindennap beszélgetek vele.

Sokszor elfelejtünk hálát adni Istennek. Ön sokszor ad hálát valamiért? Vagy inkább többször kér?

Azt gondolom, hálát adni, megköszönni mindig fontosabb. Azoknak is, akik jók velem, segítenek a magánéletemben és a pályámon, az a minimum, hogy megköszönöm a támogatást. De az ember ugyanakkor nagyon sokszor kér is, és ezt nem is akarnám letagadni. Mondjuk, azt is észrevettem már, hogy az a mondás: „Vigyázz, hogy mit kérsz, mert teljesül”, igaz, úgyhogy ezért veszélyes is. Így most már jobban átgondolom, mielőtt bármit is kérnék.

Ha nem probléma, megkérdezném: milyen felekezethez tartozik? Van-e valamilyen családi, gyerekkori kötődése, emléke, amely hatással van önre azóta is?

Római katolikus vagyok. Gyerekkoromban nagyon fontos volt számomra egy pap, György Ferenc, akihez hittanórákra jártunk az iskolában. Megértette velem, mi a hit, és hogyan kell jónak lenni, de nem szigorral, hanem szeretettel. És mindig tett róla, hogy sokat nevessünk az óráin.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2018. január 30. 04:23
"Mindennap beszélgetek Istennel" NAMÁRMOSTAN! BESZÉLGETSZ Istennel, vagy beszélsz Istenhez? EZ nagyon nem mindegy ugyanis!
1120
2018. január 29. 22:44
Nekem is voltak képzelt barátaim - úgy 10-11 éves koromig. Persze legyen mindenkinek úgy meg a lelki békéja, ahogy azt ő szeretné. :)
BrianWhite
2018. január 29. 20:08
Gratulálok Alexandrának, s egy kedves, szimpatikus embert ismertem meg a cikk által.
annamanna
2018. január 29. 19:50
Jajistenem, Orbán fia is azt mondta, hogy neki direkt az Isten mondta, hogy csinálja meg a Felházat. Személyesen, konkrétan, így! .... Boldogok a lelki szegények. Tisztázzuk: az ima MONOLÓG. Az Isten nem válaszol! Aki ezt képzeli, annak valami mentális problémája van. Válaszolhat a következő módokon: Bibliaolvasás közben valami "szemet szúr", "megvilágosodik", valami nagyon "ütős", tehát az Igéből valami aktuálisan kiemelkedik. Vagy lehet valakinek (ezt még a Biblia szerint is ellenőrizni kell) látomása vagy gondolati kijelentése, hirtelen eszébe jut valami gondolatféle. Ezt ellenőrizni kell, nem lehet a süketelést prófétálásnak bélyegezni. Lehet, hogy valaki más mond éppen valamit, ami nagyon ráillik arra a problémára, ami valakit épp foglalkoztat. Lehet, hogy épp elindul a probléma megoldódása, és az a válasz. De az a fajta beszélgetés, amit mi emberek beszélgetés alatt értünk NEM LÉTEZIK, még Jézus esetében sem létezett ilyesmi!!!!! Sem az apostolok esetében. Aki mást állít, az hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!