Korrekt beszéd a nemekről

2017. december 08. 13:47

Ha európai értékeinket egy erőszakos kisebbség foglyul ejthetné a korrekt beszéden keresztül, az totális káoszhoz vezetne.

2017. december 08. 13:47
Székelyné Csuka Olga-Székely Zoltán
Magyar Idők

„Ma már tolerálandó, ha valaki meg szeretné változtatni természetes nemét. A toleranciánkat kihasználó nyomulást azonban hogyan tolerálhatnánk? Korunkban a tolerancia eszméjét erőszakos kisebbségek próbálják kisajátítani, amivel társadalmi elfogadottságuk növelésére törekszenek, akár a normális állapotok rovására is.

A tolerancia szó eredetileg a vallásra vonatkozott: hagyjuk, hogy mások úgy gondolkodjanak vallásukról, és úgy gyakorolják azt, ahogyan akarják. Ez vezetett a tolerancia napjainkban érvényes fogalmához: hagyjuk, hogy mások úgy gondolkodjanak és olyan életmódot folytassanak, amilyet választanak. Igen ám, de jól tudjuk, minden igazi nevelő »intoleráns«. Ugyanis a jó nevelő kezei alatt neveltjei testiekben és lelkiekben gyarapodnak, nem maradnak olyanok amilyenek voltak.

Ha európai értékeinket, filozófiáinkat, nyelveinket és kultúráinkat egy erőszakos kisebbség foglyul ejthetné a korrekt beszéden keresztül, az totális káoszhoz vezetne. Nekik nem kell tolerálniuk semmit? Kellő mértéktartással a problémák áthidalhatók. Javaslom tehát, hogy ne használjuk a misgendering szót se eredeti angol, se pedig magyarra fordított formában. A sértődés fő oka rendszerint nem kívülről, hanem belülről jön. Nem akkor sértődik meg valaki igazán, ha önmagát sem becsüli?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spartan
2017. december 08. 22:46
A túlfejlett civilizációt meg kell semmisíteni. A nukleáris arzenál majd segít újraépíteni ami szép szóval esélytelen. Nero orgiázását láthatjuk manapság legálisan és a heterofóbok rémuralmát, ez lesz amikor aberráltak kezébe adjuk a stafétabotot. Sok nőt már így is megfertőzött a hatalomvágy.
balbako_
2017. december 08. 17:19
„Ma már tolerálandó, ha valaki meg szeretné változtatni természetes nemét" Miért?
kssngr
2017. december 08. 13:52
"Ha európai értékeinket, filozófiáinkat, nyelveinket és kultúráinkat egy erőszakos kisebbség foglyul ejthetné a korrekt beszéden keresztül, az totális káoszhoz vezetne." Helyesen: Totális káoszhoz vezetett, hogy európai értékeinket, filozófiáinkat, nyelveinket és kultúráinkat egy erőszakos kisebbség foglyul ejtette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!