Fekete agymosás

2017. december 02. 11:25

Magyarországon is megdőltek a vásárlási rekordok, mert az emberek alig várták, hogy elkölthessék azt a pénzt, ami nincs.

2017. december 02. 11:25
Szabó Brigitta
168 Óra

„Az Egyesült Államokban a hálaadás napja utáni első pénteken a boltok nyitása előtt órákkal kígyózó sorok, tülekedő tömegek várják ugrásra készen, hogy bejussanak az üzletekbe, majd odabent közelharcot vívnak az 90 százalékkal leárazott termékekért. Az idei Black Friday napján az amerikaiak percenként egymillió dollárt költenek csak a neten. Az amerikai kereskedelmi szövetség szerint a hétvégén 226 millió amerikai vásárolt, 52,5 millió dollárt hagyott a boltokban, ami nagyjából fejenként 90 ezer forintot jelent, s az üzlet nagy része a neten bonyolódott le. Megdőlt minden idők vásárlási rekordja.

Magyarországon is megdőltek a vásárlási rekordok, mert az emberek alig várták, hogy elkölthessék azt a pénzt, ami nincs, olyan termékekre, amelyeket valójában nem is akarnak, egy olyan kampány keretében, amelyről eleve tudják, hogy kamu. A teljes netes online kereskedelem közel 30 százaléka a hétvégén bonyolódott le, a vásárlók nagyjából 40 ezer forintot költöttek átlagosan. Azt azonban senki sem méri, hogy mekkora megtakarítás valósult meg mindeközben. Az a kép ugyanis nem lenne ennyire szép.

Részemről megvárom a karácsony előtti és az ünnepek utáni árleszállításokat, és majd akkor veszem meg 90 százalékkal leárazva azt a ruhát, amire semmi szükségem, de 10 százalékért a hülyének is megéri.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2017. december 03. 11:29
Szabó Brigitta jó humorral megírt cikke, amit még öniróniával is füszerezett, egy réges-régi (1982) tanulmányra emlékeztetett. (Paul Fussel: Class: A Guide Trough the American Social System) Úgy tünik a kommenteket olvasva, hogy ez a "Szociális rendszer" átúszva az Óceánon megérkezett ide, aminek egyik jellemzöje Paul Fussel szerint a "prole drift".
Tidal_wave
2017. december 02. 16:02
Nahát, hogyhogy van pénze az embereknek költeni ebben a cudar világban, amikor állítólag 4 millió szegény van?
bela barva
2017. december 02. 15:37
Hazudk , hisz ballib. Ez a létük alapja, értelme , alfája és omegája. Hazudni, hazudni hazudni.
Crüwel
2017. december 02. 13:56
168 oraban ilyen cimet adni egy cikknek ,- mi ez ha nem szintiszta rasszizmus..:) Most arrol nem is beszelve hogy ezek es tarsaik szoktak az egekig magaszutalni az osszes amerikabol atvett baromsagot most meg egy ilyen hulye szo fordulatert (koltik azt ami nincs) szepen szembe kopi magat. Majd bizonyitvan hogy mennyire agymosott o is leirja hogy majd megveszi karacsony elott vagy januarba 10%ert azt amire semmi szuksege nincs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!