Mégis vannak no-go zónák?

2017. december 27. 20:52

Az európai ember igenis bajban van.

2017. december 27. 20:52
Máthé Áron
Máthé Áron
Mozgástér blog

„A konklúzió tehát: no-go zónák, mivel nincsenek, említés se tétessék róluk. A Könyves Kálmáni maximát alkalmazó liberális elmék számára bizonyára az még lényegtelen hír volt, hogy kézigránát-amnesztiát kellett hirdetni Svédországban. De az talán már mégsem annyira lényegtelen, hogy Merkel kancellár-asszony elismerte a no-go zónák létezését. A CSU kongresszusán a vendég Merkel felidézte: Herrmann az azóta megbukott Jamaica-koalíciós tárgyalások során mindig büszkén hivatkozott arra, hogy Bajorországban nincsenek no-go zónák. »Eközben viszont Németországban vannak ilyen területek, ahová a rendőrség és a tűzoltóság fél bemenni. Ezt nem akarjuk, ezért teljes határozottsággal harcolni fogunk ellene, a rendőrség, a biztonsági szolgálatok és a katonaság segítségével«. Az utóbbit kicsit ízlelgessük: a katonaság segítségével is.

A Római Birodalom végét nem is feltétlenül a beözönlő barbárok sokasága jelentette, hanem az, amikor elismerték a területenkívüliségüket, és létrehozhatták saját (egyre bővülő) enklávéikat. Ma a liberális európai államok egy része mintha ebbe az irányba tartana. Egy-egy területet hagyni kicsúszni az ellenőrzés alól, majd ott visszaállítani a szuverenitást, nehéz dolog. Különösen akkor nehéz, ha magát az európai szuverenitás elemeit is megkérdőjelezendőnek tartja a valóság tagadásából sportot űző haladó értelmiség.

Az európai ember igenis bajban van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. december 28. 07:36
Végre valaki leírta a riasztó hasonlóságot az ókori Rómával.
balbako_
2017. december 28. 05:46
Aki járt már Nyugat_Európában tudja vannak no go zónák, méghozzá az ott lakóktól. A hivatalos kormány álláspontoknak ennyi köze van a realitásokhoz. A kérdés, hogy az ott lakók meddig tűrik ezt?
luzitanxaver
2017. december 27. 23:52
Terminológiai vita ez, semmi egyéb. Az egyik oldal állandóan foggal-körömmel ragaszkodik hozzá (mint a BBC-riporter), hogy ilyen márpedig nincs, mindenki oda megy, ahova akar. Holott nyilván nem arról van szó, hogy fekete lyukba oltott Bermuda-háromszög tátong London meg Párizs közepén és aki oda belép, az nem csupán minden reménnyel hagyhat fel, hanem nemes egyszerűséggel eltűnik a csillagkapuban. Hanem hogy igenis vannak olyan városrészek, ahol a rendfenntartó szervek erősen hadilábon állnak a helyzettel és az állami erőszakmonopólium komoly kihívásokat kap nap mint nap (igen, természetesen ez idehaza se ismeretlen jelenség, de más a dimenzió). Bárki, aki járt, netalán élt már nullánál több nyugat-európai nagyvárosban, tanúsíthatja mindezt - kivéve persze, ha azért kapja a fizetését, hogy mindezeket eltagadja.
navis praetoria
2017. december 27. 23:15
Francia rendőrszakszervezeti vezetők már régen elismerték a no go zónák (zones de non-droit) létezését. Ezekben a rendőrség csak korlátozott mértékben képes működni, megerősített alakulatok lépnek csak be adott akciókra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!