A cseh és a mi növekedésünk mintaértékű

2017. december 20. 17:52

Helyes döntés volt az adósságcsökkentés Csehországban és Magyarországon.

2017. december 20. 17:52
Giday András
Magyar Irők

„Összességében tehát helyes döntés volt az adósságcsökkentés Csehországban és Magyarországon, és ezt a jegybank–kormányzat-párosok hatásosan el is érték. Azt várom, hogy egy-két éven belül ezt a mintát a szlovákok is követni fogják, bár ott a jegybank szava kevesebbet számít, mert az Európai Központi Bank »alárendeltje«.

Sokan azt hozzák fel, hogy a növekedés jelentős hányadban az EU-források felhasználásának tudható be. Ilyen hatás létezik, sőt a küldött források (transzferek) végső soron a külső adósság csökkentéshez is hozzájárulhatnak.

Témánk szempontjából azonban ezeknek azért nincs jelentőségük, mert azt nem magyarázzák meg, hogy miért tud az egyik ország tartósan pozitív fizetési mérleget kimutatni, míg a másiknak miért negatív a mutatója. EU-forrást ugyanis mindegyik térségbeli tagország jelentős összegben kapott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. december 20. 20:09
Matolcsy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!