Féljünk-e a Momentumtól?

2017. november 23. 07:51

A generációs szakadék kissé nekik kedvez, és nálunk nem szokás lebecsülni az idegen érdekeket sem.

2017. november 23. 07:51
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Miután jókora csibészséggel átverte a Kúrián hazánk egyik legalattomosabb mozgalma a népszavazási kezdeményezését – akkorát hazudott, amekkorát a Népszabadság sem nagyot tett az elmúlt évtizedekben. Nos, nézzük a részleteket! Ha az olimpiai pályázatot francia hátszéllel galád módon megfúró gittegylet (mások szerint a »szívtipró gimi«) nem kap akkora sajtónyilvánosságot a ballib médiától (és ma már a Simicska-birodalomtól is), mint amekkorát teljesen érdemtelenül kapott, akkor egy pillanatra sincs Momentum. De lett. És külföldi pénz ide, Soros-támogatás oda van, és számolni kell vele. Ha nem is 2018-ban, akkor a következő választásokon. A generációs szakadék kissé nekik kedvez, és nálunk nem szokás lebecsülni az idegen érdekeket sem. És igen rossz stratégia is lenne, megtanulhattuk már.

Mindenesetre az, hogy ez a jelenleg még kicsiny közösség mekkora támogatást kap majd az uniós elittől, nemzetünk ellenségétől, a gyermekeink és az unokáink szempontjából cseppet sem mindegy. Mert most mi nevethetünk rajtuk – de az utódaink nem fognak kacagni.

A legújabb akciója is tele van csalárdsággal. Ahogy a minap is belekezdett a következő szöveggel megfogalmazott aláírásgyűjtésébe: Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt? Nos, ha valakinek nem lenne egyértelmű, akkor arról a bizonyos és úgynevezett civiltörvényről van szó, amely az ellenzék szerint »listázna«; a valóságban pedig megtisztítaná (és senkit és semmit nem tiltana be!) a magyar nonprofitvilágot. Ugyanis sem szégyenlista, sem vegzálás nem lenne annak alapján – csak tisztábban lehetne látni azt, hogy melyik »jogvédő szervezet« mennyi dotációt kap és honnan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. november 23. 11:17
Az ostobaság az mindig félelmetes, de a momentum az nem több, mint egy média által felfújt lufi. Mint anno a milla.
Bástyaelvtárs
2017. november 23. 10:26
Csak néhány szót kéne kicserélni és ez a cikk akár az 50-es évek rákosista lapjaiban is megjelenhetett volna. Stílusában, üzenetében abszolút azokat az időket idézi. "Éberség elvtársak (NERtársak), az idegen nyugati (brüsszeli)érdekeket szolgáló belső ellenség beférkőzött sorainkba! De Pártunk és kormányunk nem engedi, hogy szép népi (illiberális)demokráciánkat bomlassza ez a (nép)ellenség." Elképesztő, h 60-70 alatt semmi nem változott. A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak.
zolizolizoltan
2017. november 23. 10:20
A Jobbik, LMP és a Momentum a legnépszerűbb három párt a főiskolai, egyetemi fiatalság körében. Ez Vona javaslatának a háttere. Igen, félni kell. Már akinek.
cutcopy
2017. november 23. 09:34
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?" Igen ez komoly dilemma lesz az egyszerű parasztnak, az urna előtt majd jól átgondolja, hogy az LXXV. még jó volt, de az LXXVI. már elfogadhatatlan..? )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!