Orbán Viktor, Isten kegyelméből

2017. november 09. 16:19

Orbán talán tényleg kész lehet egyszer a királyság államformájához való visszatérésre, ha épp olyan kedvében kel fel.

2017. november 09. 16:19
Fazekas Csaba
168 Óra

„Ha Orbán miniszterelnöki kijelölésére az Úristen ekkora gondot fordított, akkor pedig nyilván a kormányfő minden döntését a Szentlélek vezetése és sugalmazása alatt hozza meg, legyen szó Soros elleni gyűlöletkampányról, rezsicsökkentésről, stadionépítésről vagy Andy Vajna kaszinókoncessziójáról. Nyilván azt is gondolja egyben, hogy hatalmának végét is Isten fogja majd kijelölni. A középkor királyait az Úr nem demokratikus választások útján mozdította el hatalmukból, hanem meghalasztva magához szólítá őket, majd újabb megbízást adott vala az uralkodóház öröklési szabályai szerint a sorban következőnek.

Nem is annyira vicces belegondolni, hogy Orbán talán tényleg kész lehet egyszer a királyság államformájához való visszatérésre, ha épp olyan kedvében kel fel. Addig viszont újra bevezetheti saját megnyilatkozásaikor a királyi többes beszédmód használatát, vagy felelevenítheti a régi oklevelek akár latin nyelvű bevezető formuláit. Például: »Dei Gratia Hungariae Primus Minister…«, vagyis »Isten kegyelméből Magyarország miniszterelnöke«.

Esetleg még egy másik régi elemet is beleillesztene ebbe a sorba: »semper«, vagyis: »örökké«.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2017. november 10. 19:31
Királyság - királyfi - 23 fejű sárkány
annamanna
2017. november 10. 14:32
"jra bevezetheti saját megnyilatkozásaikor a királyi többes beszédmód használatát" Már rég többes számban beszél saját magáról.
Bástyaelvtárs
2017. november 10. 12:05
sajnos tényleg e felé megyünk. Teljesen el fog borulni az agya orbánnak a hatalomtól. Így is aggasztó állapotban van a személyiségtorzulás miatt amit ez a 7 év okozott neki....
tango47
2017. november 10. 10:35
Remélem idén (ha csak egy napra is) beáll a Duna jege és akkor közfelkiáltással teljesítjük a posztoló óhaját. Ráhel biztos (mint minden kislány), szeretett volna királykisasszony lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!