Húgyszagú feminizmus

2017. szeptember 01. 15:41

Tátva marad ám a szája a sok szexista lúzer pasinak abban a szakadt kis furgonban!

2017. szeptember 01. 15:41
Stumpf András
Heti Válasz

„Egy nőről, természetesen. Városi nőről. Aki haza akar jutni egy »erdélyi fesztiválról«. Ahol büdös lett a Csíki Sörtől, pedig fürdött. Messze van a vonatállomás nagyon. A nő bekéredzkedik a menő zenekar furgonjába. A zenészek persze mind drogosok. Meg isznak. Meg hülyék. Ezek a cseppet sem sztereotipikus zenész-figurák csupa sztereotípiában gondolkodnak: meglepődnek, hogy a nőnek nem kell még pisilnie. Mert a lányoknak mindig pisilniük kell szerintük. Ilyen szexisták ezek a zenészek. 

Hát még hogy meglepődnek aztán a novella végén! Igen, lelövöm a poént. Amikor a nő, épphogy átérve a magyar határon, helikopterbe száll. Érte jött. Saját helikopter. Mert a nő nagymenő vállalkozó. Nagykutya. Nem kiscica. Tátva marad ám a szája a sok szexista lúzer pasinak abban a szakadt kis furgonban!

Micsoda fordulat! Micsoda harc az ócska, szexista sztereotípiák ellen! – örvendezhet a Kemény Zsófit valamiért tehetségesnek gondoló feminista gyülekezet.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoltan
2017. szeptember 06. 21:04
Azt nem ertem, miert tartotta fontosnak ez a fiucska, hogy igy nyilvanitson velemenyt? Eleg lett volna ket mondat is. Valaki irt egy kritikan aluli muvet. Elolvasasa senkinek nem ajanlott. Vagy akar nagyvonaluan atlephetett volna a szerencsetlen esemenyen. Persze ha azt gondolja az emberek nem kepesek eldonteni mi a szar es mi a jo, akkor ertem, csak teved.
Csakcsöndben
2017. szeptember 02. 10:11
A sztereotip jobber újságíró siralmai a sztereotip libsi üdvöskéről (bónusz sztereotip mandi kommentekkel).
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 02. 08:42
Két légy lett letütve egy csapásra: 1. A novellakritika jogos, Kemény Zsófinak egy tehenészetben fejőlányként kellene tevékenykednie. 2. Strumpf végre megtalálta a műfaját. Irodalomkritikusnak kellene lennie, mert képességei erre predesztinálják, nem politikai újságírásra.
atila68
2017. szeptember 02. 07:20
Meg a lófaszt azt! Mert a határon nem tud átmenni a helikopter! Édes faxom miért kell minden hintába beülni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!