Inkább lenne több nyüzsgő férfi

2017. szeptember 07. 09:39

Nem akarom megbántani a nőket, de az mindig zavar, amikor megjelenik egy nyüzsgő nő a közösségben, és átveszi a vezetést. Interjú.

2017. szeptember 07. 09:39
Beer Miklós
Magyar Narancs

„A férfiak megmondhatják, hogy a nők mely területeken vállaljanak szerepet? És ha egy nő indíttatást érez, hogy lelki vezetője legyen egy egyházközösségnek?

Ebben elég konzervatív vagyok. Nem akarom megbántani a nőket, de az mindig zavar, amikor megjelenik egy nyüzsgő nő a közösségben, és átveszi a vezetést.

És a nyüzsgő férfi, az rendben van?

Inkább lenne több nyüzsgő férfi. Abból van hiány. Nem tudok racionális magyarázatot adni. Én úgy látom, hogy az egyházi közösségeinkben sokszínű a szolgálat. Nagyon sok diakonisszánk van, én sokkal jobban el tudom képzelni, hogy egy nő karitatív szolgálatot végez.

Ezzel meglehetősen csorbul a nők önrendelkezési joga.

Hát, egy férfi meg ne akarjon gyereket szülni. Ugyanakkor, tényleg, Merkel asszony például nagyon jó politikus. De a nők szerepével kapcsolatban is fel kell vállalnom, ami a meggyőződésem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. szeptember 08. 21:47
Aha, szóval éltél együtt nővel. Nahát. Anyáddal nem éltél együtt véletlenül? Mondjuk 18-20 évig? Róla nincsen tapasztalatod? Az összes hozzád hasonló balfék, ha a nők viselkedéséről meg annak hormonális ingadozásáról regél, különös módon SOHA NEM GONDOL AZ ANYJÁRA. Pedig legjobban mindegyik a saját anyját ismeri, mert mindegyik a saját anyjával élt együtt leghuzamosabban (hacsak nem mondjuk 40 éve házas már, de nem az ilyen idősek állnak elő a mensruációs
Akitlosz
2017. szeptember 07. 21:10
"Nem akarom megbántani a nőket, de az mindig zavar, amikor megjelenik egy nyüzsgő nő a közösségben, és átveszi a vezetést. És a nyüzsgő férfi, az rendben van? Inkább lenne több nyüzsgő férfi. Abból van hiány. Nem tudok racionális magyarázatot adni. " Mert nem ismeri az evolúciót. Na de hogy ő is megértse: Isten teremtette ilyennek a férfit és ilyennek a nőt. Úgy általában ilyennek. Nem szériaegyedek persze mindig akadnak, csak nem egyforma mennyiségben a két nemből.
SilentBob
2017. szeptember 07. 20:17
Egy okos nő meg akarja változtatni a világot és a körülötte levő embereket. A bölcs nő megpróbálja megváltoztatni önmagát és elfogadja a körülötte levő világot.
puszika
2017. szeptember 07. 16:46
Hát ne engedje! Mi tartja vissza?? Ja, olyan lapok mint a Magyar Narancs? Ne adjon nekik interjút! Ott ahol a zsíros haj,kikönyökölt felöltő meg a libsi erőszak a divat......................jobbra nem számíthat!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!