Lajos, maga nagyon ügyes!

2017. szeptember 28. 15:33

Bokros Lajos elmondta, hogy az nyeri a választást, aki a legtöbb szavazót nyeri meg.

2017. szeptember 28. 15:33
Ábel Attila
Csepel.info

„Bokros Lajos szerdán, a Klub Rádió adásában azt találta mondani, hogy a Fidesz olyan antidemokratikus választási rendszert alkotott, amelyben a balliberális pártok összefogás és megfelelő politika mellett akár négyötödös győzelmet szerezhetnek. A Fidesz ugyanis – emelte ki – olyan alattomosan szabályozta a törvényt, hogy ha egy párt vagy szövetség megszerzi a szavazatok többségét, még annál is nagyobb arányt szerez az Országgyűlésben.

 
Vagyis Bokros Lajos elmondta, hogy
 
az nyeri a választást, aki a legtöbb szavazót nyeri meg,
a választást nyerő párt kormányzóképes lesz és
elég nagy győzelem esetén új alkotmányt is képes megalkotni.
 
Lajos, maga nagyon ügyes! Leírta, hogyan működik egy jó demokrácia.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. szeptember 29. 09:50
Kedves Szerző! "...az nyeri a választást, aki a legtöbb szavazót nyeri meg..." - írja, és úgy látszik mintha valamit nem értett volna meg. Ha valaki Önnél erősebb, akkor nyugodtan pofán vághatja, amikor kedve tartja? Ugye nem? És még akkor sem, ha ennek rá nézve nem lennének súlyos következményei. Egyszerűen a nagyobb ütőerő nem jogosítja fel, hogy akármire használja. Azzal, hogy Orbánék (Önök) olyan számítást alkalmaztak, mely a szavazataikat TÖBBRE jogosították fel, mint amit a mögöttük álló szavazók száma valójában tükröz az összlétszámhoz képest, az NEM demokratikus. És ez 2014-ben nyilvánvalóan megvalósult, hiszen 45 %-kal szűk kétharmadhoz jutottak, ami a magyar törvénykezésben több jogot biztosít, mint a (jó esetben) kisebbségi kormányzás is akár. Ráadásul, amikor '10-ben kétharmadot szereztek, akkor változtattak ezen a szabályrendszeren (MINDEN vonatkozásban), amire a választóik feltehetően NEM adtak meghatalmazást. Hiszen nem mondták, hogy "...kétharmad esetén teszünk róla, hogy a szabályok később, gyenge eredmény esetében is lehetővé tegyék számunkra a kétharmadot...". (Ellenkezőleg: Orbán úgy IS nyilatkozott, hogy a kétharmad számára nem is cél.) Érti már? Jó lenne, ha legalább felfogná, minek köszönheti a kiváltságos helyzetét. És hogy ezt mások is tudják.
szekula
2017. szeptember 29. 08:41
Hiába, a számok zsenije a pasas! :D
Harangláb
2017. szeptember 28. 22:53
...és még egyesek fikázták a panamai diplomát...:D
GV0917
2017. szeptember 28. 20:48
Bírósága válogatja. A bevándorlókra gondolsz,vagy a migránsokra? Mert a kettő között igen nagy a különbség.Mi magyarok a mai témák közül a mongol seregek által nagyon megtépázva (1241/42)kerültünk ki a buliból.Muszáj volt az elvadult tájat visszavenni a természettől-.IV.BÉLA hívott a környező országokból telepeseket.De ezek nemcsak "ARATNI" akartak, hanem szántani , vetni is és a magyarok törvényeit, kiváltságát az előző években (1222) hozott TÖRVÉNYCIKKEIT arany függőpecséttel-bullával látták el. A letelepedett emberek vallása is azonos volt-kivéve a jászok és a kunok vallását és nyelvét.ezt csak példaként hoztam fel a mérges hangyácskának.Te persze nem nekünk szurkolsz, neked a "trojka" elé kellett volna állnod...25 év gulag-vagy 6 gramm Pb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!