Ilyen az „összefogás” a színfalak mögött

2017. szeptember 04. 14:35

Ha csak a balliberálisok alakíthatnának kormányt, és a Jobbik ellenzéki lenne, hasonló káoszra lehetne számítani. A balliberálisok ugyanis a Jobbik nélkül sem képesek a kormányzásra.

2017. szeptember 04. 14:35
Ábel Attila
Csepel-info

„Most vasárnap még ez is kevés lenne a Fidesz leváltásához – ami nem jelenti azt, hogy a helyzet nem változhat. Ezért érdemes csinálni egy gondolatkísérletet!

Még teljes balliberális-jobbikos összefogás és esetleges győzelem esetén is kicsi az esélye, hogy kétharmadot érjenek el. Ha elérnék, akkor már sokan nem tartanák fontosnak a választási törvényt megváltoztatni. De sokkal valószínűbb, hogy valamelyik párt zsarolási pozíciója miatt esne el a 2/3-ad az alaptörvény és a választási törvény megváltoztatására. Ilyen tarkabarka társaságnál nincs semmilyen esély ilyen horderejű összefogásra. Ezt egy Fideszhez hasonló párt vagy pártszövetség meg tudja tenni, de egy szedett-vedett felkelőhad öt-hat kiskirállyal és még több gazdasági holdudvarral nem. Ez a káoszkormányzás nagyon gyorsan tolvajok versenyévé válna, amit egy fideszes kétharmad szüntetne meg a következő előrehozott vagy rendes választásnál. Csak egy dolog biztos, hogy Simicskán és a párteliteken kívül mindenki nagyot bukna.

Ha csak a balliberálisok alakíthatnának kormányt, és a Jobbik ellenzéki lenne, hasonló káoszra lehetne számítani. A balliberálisok ugyanis a Jobbik nélkül sem képesek a kormányzásra. Erre Gyurcsány és az MSZP-ben működő ötödik hadosztálya önmagában is garancia, nem is kell pillantást vetni az Együtt-PM marakodóira.

Ha egy gyenge Fidesz kormány vagy patthelyzet lenne a választás eredménye, az elmúlt hét évben a Fidesz-KDNP által kialakított rendszer nagyjából elnyikorogna még négy évig. Akkor kérdéses, hogy mit erősítenének meg a választók: de simán lehet, hogy az egységes Fideszt.

Persze, lehet mondani, hogy itt ez a fideszes, és szerinte, ha nem a Fidesz nyer, mindenki bukik. Egyáltalán nem. Egy erős, a baloldali és a nemzeti értékeket is tisztelő párt, amely támogatja a munkából élő családok boldogulását, és amely tagadja az illegális migránsok betelepítését, képes lenne a győzelemre és az ország kiegyensúlyozott kormányzására. Csakhogy ilyen most csak egy van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. szeptember 04. 16:55
A világon semmibe nem tudnának megegyezni kivéve abban, hogy kinek mennyi jár az ország szépen felduzzadt vagyonából.
Mich
2017. szeptember 04. 16:02
A libsi-bolsi-náci "káoszkormányzás nagyon gyorsan tolvajok versenyévé válna, amit egy fideszes kétharmad szüntetne meg a következő előrehozott vagy rendes választásnál." Én is így látom.
Rideg Planeta
2017. szeptember 04. 15:36
- A ballibek a migráncsokat soha nem fogják testületileg megtagadni, mert akkor nem jön többé a nyomás a Fideszre nyugatról. Persze látható, hogy kinlodnak ennek a kimagyarázásával, de leginkább a szőnyeg alá seprést szeretik ez ügybe. - Gazdaság politikájuk az nulla. Illetve a különböző ötletek totál ellentmondanak egymásnak. Uram irgalmazz egy ilyen kormánytól. - Szociális kérdésekben, sincs semmi ötlet, mi legyen a közmunka helyett pl? Kórházak: Vegyünk 100 CT gépet...és azután?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!